Curcan umplut

de raluxas in Curcan, 11 Ian 2011 | 4727 vizualizari

 

Un prim curcan cu o umplutura poate prea simpla pentru unii...dar foarte bun si ajunge la mai multe mese...

 

INGREDIENTE

  • 1 curcan
  • 1 telina ( radacina) potrivita
  • 2 mere
  • oregano, ierburi de provence
  • 250 ml vin rosu
  • 2 Lg ulei
  • sare si piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan umplut:

Am decongelat curcanul ,l-am spalat bine pe interior si exterior.


2 mere le-am curatat de coaja si le-am introdus in curcan, alaturi de cateva felii de telina si o ceapa mica curatata.


Separat intr-un bol am preparat un sos din: jumatate pahar vin rosu, 2 lg ierburi de provence, 1lg boia iute, sare, piper, 3 Lg de ulei de masline....aici nu stiu sigur, dar cred ca sotul a pus si oregano caci e mare fan.


Am introdus curcanul intr-o punga pentru gatit la cuptor ( se gasesc si pungi mai mari si fara condimente ) si acolo am pus sosul . Am uns tot curcanul cu sos. Cand e gata uns se strange si punga .


Am pus intr-o tava curcanul si, inainte de a introduce la cuptor am intepat din loc in loc punga in care era curcanul.


A durat ceva pana a fost gata curcanul, cam 2 ore la foc potrivit, dar a meritat intai din cauza aromei si apoi, cand s-a racit, si a gustului.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

aziz 1

12.01.2011, 08:03

MotanLaOale 1

12.01.2011, 09:27

super arata

VERONICA2607 1

11.03.2012, 12:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de primavara: in frunze de stevie, cu carne de curcan