Curry rosu de pui

de Brindusa in Pui, 28 Ian 2010 | 6487 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui taiat cubulete mici
  • 2 borcane cu amestec de legume chinezesti (muguri de soia, porumb tanar, bambus felii, castane de apa felii)
  • 2 linguri pasta curry rosu
  • 3 catei de usturoi taiati fin
  • 2 cm ghimbir ras fin
  • 2 linguri sos de peste (care e folosit in loc de sare)
  • 1 cutie lapte de cocos
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 mana de frunze de busuioc
  • 3 cepe verzi taiate mic
  • 1/2 lingurita praf de chilli (eu n-am avut ardei uscat chilli)
  • sucul de la 1/2 de lamaie 
  • 2 linguri ulei
 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry rosu de pui:

Pune  uleiul intr-o tigaie mare incalzita in prealabil si lasa-l sa se incalzeasca. Adauga usturoiul si ghimbirul si prajeste putin. Adauga curry-ul rosu si amesteca pana ce uleiul se ridica la suprafata. Pune bucatile de carne si 1/2 din laptele de cocos si gateste la foc mic pana ce carnea e facuta.

Adauga restul de lapte, sosul de peste, zaharul, legumele, chilli, ceapa, amesteca si gateste la foc mediu- mare 5-10 minute pana scade sosul.

Adauga sucul de lamaie si busuiocul, amesteca-le. Serveste cu taietei de orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry rosu de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Oana 1

28.01.2010, 19:14

Ce bine arataaaa Mix de legume am vazut la Megaimage, aceali borcan Wow, si eu am sticle cu sosuri si borcane multeeee

Brindusa 1

28.01.2010, 20:10

@Oana: de la Megaimage am si eu.

Teo 1

28.01.2010, 23:01

arata apetisant!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu pui