Currywurst (Germania)

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 9 Oct 2020 | 4295 vizualizari

 

Sotul meu a plecat in delegatie in Germania si a venit cu bratele pline de carnati , covrigi bretzels si de bomboane Mozart.

M-am gandit imediat sa fac un currywurst.
Currywurst -ul berlinez este o specialitate foarte populara acompaniata de cartofi prajiti si maioneza.

Se vand anual 70 millioane de currywurst si este o mancare aparuta dupa al 2-lea razboi mondial servita rapid in restaurante tip fast-food.

Puteti gati carnatul inainte la tigaie sau la gratar si face sosul separat.

Eu am gatit totul impreuna si seamana un pic cu o alta mancare celebra rougail.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/10/currywurst-germania.html
 

 

INGREDIENTE

  • 450 gr - 5 carnati afumati tip Francfort sau Rauchzipferl
  • 1 lingurita mustar iute
  • 3 linguri otet de vin
  • 1/3 bucatica de zahar brun
  • 400 ml de sos de rosii de casa
  • 1 lingura bulion concentrat de rosii
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de curry
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Currywurst (Germania):

Amestecati sosul de rosii cu mustarul,  otetul, bulionul, zaharul, sare si piper.

Colorati ceapa curatata si tocata in uleiul incins cu carnatii taiati bucati. 

.Varsati sosul de rosii deasupra, adaugati 100 ml de apa amestecati si gatiti  in jur 10 minute pana cand apa scade. Presarati deasupra curry si este gata pentru servit.

Cu cartofi prajiti de preferinta, am facut piureu de cartofi pentru baietii mei.

Eu am servit  cu o salata de varza murata  - reteta aici.

Simplu, rapid si excelent !

Daca ti-a placut reteta noastra "Currywurst (Germania)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu carnati prajiti