Cuş-cuş cu carne de viţel –Prânzul de Duminică

de diaconta in Vita, 10 Noi 2013 | 7360 vizualizari

 

Odată ce s-a răcit vremea parcă se potriveşte mai bine o mâncare cu carne pentru prânz.Sigur că este o mâncare care se poate pregăti în oricare alta zi a săptămânii.

 

INGREDIENTE

  • Pentru sosul de carne:
  • 1 kg pulpa de vitel fara os
  • 4 buc ceapa uscata
  • 3 morcovi
  • o lingura pasta de tomate
  • ardei rosu
  • ulei
  • frunza de telina
  • foi de dafin
  • sare,piper,boia
  • fulgi de ardei iute
  • tarhon
  • patrunjel verde
  • o lingura smântâna
  • Pentru garnitura:
  • 100 g cuş-cuş
  • Un morcov
  • Ulei
  • Sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuş-cuş cu carne de viţel –Prânzul de Duminică:

Carnea am taiat-o bucati mai maricele.


Ceapa am taiat-o marunt,mircovii rondele.


Intr-un vas am pus putin ulei si am calit ceama cu morcovii pâna când ceapa a devenit sticloasa.


Am pus atunci putina boia si carnea sa se prajeasca putin.


Am pus sarea ,foile de dafin si fulgii de ardei iute.


Am pus apa,mai mult decât doar s-o acopere.


Carnea va trebui sa fiarba destul de mult,deci va fi nevoie de mai multa apa.


Este bine de pus apa suficienta la inceput,dar daca nu ajunge,nu-i nici o tragedie,mai completam cu apa fierbinte.


Când carnea a fost aproape fiarta,am adaugat ardeiul,tarhonul si pasta de tomate.


Inainte de a opri focul am pus smântâna si patrunjelul verde.


Pentru paste,am pus putin ulei într-o cratita si am razuit morcovul.


L-am calit putin,am pus sare,apoi am pus pastele si le-am prajit impreuna cu morcovul.


Am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba pâna când a scazut tot lichidul.


Este de preferat sa mai adaugati apa daca este cazul decât sa ramâna prea mult lichid.


Am oprit focul si am acoperit cu un capac.


Am servit cu salata de varza rosie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuş-cuş cu carne de viţel –Prânzul de Duminică" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

diaconta 1

11.11.2013, 11:27

Lia,de aceea imi fac si eu de cap in weekend ca tot prind ceva lumina de poze,altfel seara nici n-ar avea sens sa gatesc ca nu mananca nimeni.Ar fi ok in interior cu niste lumini corespunzatoare.
Imi spunea si Paula ca i-a facut rost sotul ei de niste becuri speciale si are si loc foarte bun pentru poze,aree aproape un studio foto acasa.
Ma apuca ciuda cand am un preparat ok si ies poze urate.Bine ca se mai intampla si sa n-am inspiratie de a aranja si prezenta frumos preparatul.

bianca92 1

13.11.2013, 22:17

de cand nu am mai mancat cus cus ce-o pofta mi-e acum...ma primiti si pe mine la masa?

diaconta 1

13.11.2013, 22:19

Bianca cu drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cus-cus cu ceafa de porc