Dame Blanche

de elucubratiiculinare in Prajituri, 9 Mar 2014 | 2354 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g migdale
  • 200 g unt
  • 300 g zahăr pudră
  • 600 g făină
  • 3 ouă
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/2 linguriță esență migdale
  • 1 linguriță esență vanilie
  • 1 borcan gem afine
  • zahăr pudră
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dame Blanche:

Măcinăm migdalele foarte bine într-un robot de bucătărie. Cernem făina cu zahărul pudră și sarea , apoi le amestecăm cu migdalele. Untul rece se taie cubulețe și se amestecă în compoziția de făină până va deveni firimituri grosiere. Adăugăm ouăle, unul câte unul și amestecăm. Adăugăm esența de vanilie și cea de migdale, mai amestecăm de câteva ori.


Nu se amestecă foarte mult aluatul, pentru că va deveni elastic. Transferăm conținutul pe o planșetă presărată cu făină și formăm un disc pe care-l punem într-o folie de plastic și dăm la rece pentru cel puțin o oră sau cel mai bine până a doua zi. Se încălzește cuptorul la 180 grade C. Pe o planșetă presărată cu făină întindem aluatul de aproximativ un sfert de centimetru grosime. Se taie în formă de cercuri, flori sau inimioare. Jumătate din ele vor mai avea pe mijloc o decupătură - eu am folosit un dispozitiv de scos cotorul la mere. Se pun în tăvi tapetate cu hârtie pergament și se coc pentru 10-15 minute sau până marginile devin maro aurii. După ce se vor răcii se ung cu gem fursecurile întregi și se acoperă cu cele găurite.


La sfârșit se pudrează cu zahăr.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dame Blanche" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

_Alina_ 1

11.03.2014, 09:54

Lia_ 1

12.03.2014, 17:46

favorita

Nicole28 1

03.05.2014, 17:18

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţeta originală