"Daoud Pasha"- Chiftelute la cuptor cu sos de rosii

de Mihaela11_jo in Vita, 3 Dec 2010 | 6571 vizualizari

 

Numele ii vine de la turcul Daoud Pasha , care a trait in Liban si a fost cucerit de acest fel de mancare.

 

INGREDIENTE

  • ½ kg carne de vita ( sau de miel) macinata
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 cepe medii
  • condimente de kofta( piper,chimin,scortisoara,coriandru,ghimbir,nucsoara)
  • 2 cartofi
  • 1 ardei verde
  • 2 rosii
  • 1 morcov
  • pasta de rosii( 3 linguri)
  • 1 lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Daoud Pasha"- Chiftelute la cuptor cu sos de rosii:

Se macina carnea si se adauga patrujelul si o ceapa trecute prin masina de carne( sau mixer). Se adauga condimentele de kofta si sarea ; se amesteca bine. Cu mana inmuiata in apa ,se fac niste chiftelute la care li se da forma cilindrica si se aseaza intr-o tava de cuptor de jur imprejur.


In mijlocul tavii se pun:

-o ceapa taiata pestisori

-2 cartofi taiati in felii

-morcovul taiat rondele

-ardeiul taiat rondele

- 2 rosii taiate jumatati de rondele( rosiile se pun si printre chiftelute)


Pasta de rosii se dilueaza cu apa fierbinte ,se potriveste de sare si se toarne in tava. Se pune la cuptorul incalzit la 220 grade si cand incepe sa fiarba se reduce temperature la 180 de grade. Se lasa la cuptor cca 45 de minute sau pana se rumenesc chiftelutele.


Se seveste cu orez simplu sau orez fiert cu taitei si muraturi asortate. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra ""Daoud Pasha"- Chiftelute la cuptor cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

tanyapatap 1

13.12.2010, 12:37

Mihaela11_jo 1

13.12.2010, 20:39

Multumesc Tanya

ANCA 1

06.04.2014, 12:11

in sfarsit, e la cuptor!!! de cand ii pusesem gand rau!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budinca cu dovlecei si branza

de Rocsi 9

ieri la 22:01

Baclava

de Ancutsa 5

ieri la 21:58

RETETA RECOMANDATA
Rosii, ardei si dovlecei umpluti