"Daoud Pasha"- Chiftelute la cuptor cu sos de rosii

de Mihaela11_jo in Vita, 3 Dec 2010 | 8419 vizualizari

 

Numele ii vine de la turcul Daoud Pasha , care a trait in Liban si a fost cucerit de acest fel de mancare.

 

INGREDIENTE

  • ½ kg carne de vita ( sau de miel) macinata
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 cepe medii
  • condimente de kofta( piper,chimin,scortisoara,coriandru,ghimbir,nucsoara)
  • 2 cartofi
  • 1 ardei verde
  • 2 rosii
  • 1 morcov
  • pasta de rosii( 3 linguri)
  • 1 lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Daoud Pasha"- Chiftelute la cuptor cu sos de rosii:

Se macina carnea si se adauga patrujelul si o ceapa trecute prin masina de carne( sau mixer). Se adauga condimentele de kofta si sarea ; se amesteca bine. Cu mana inmuiata in apa ,se fac niste chiftelute la care li se da forma cilindrica si se aseaza intr-o tava de cuptor de jur imprejur.

In mijlocul tavii se pun:
-o ceapa taiata pestisori
-2 cartofi taiati in felii
-morcovul taiat rondele
-ardeiul taiat rondele
- 2 rosii taiate jumatati de rondele( rosiile se pun si printre chiftelute)

Pasta de rosii se dilueaza cu apa fierbinte ,se potriveste de sare si se toarne in tava. Se pune la cuptorul incalzit la 220 grade si cand incepe sa fiarba se reduce temperature la 180 de grade. Se lasa la cuptor cca 45 de minute sau pana se rumenesc chiftelutele.

Se seveste cu orez simplu sau orez fiert cu taitei si muraturi asortate. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra ""Daoud Pasha"- Chiftelute la cuptor cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

tanyapatap 1

13.12.2010, 12:37

Mihaela11_jo 1

13.12.2010, 20:39

Multumesc Tanya

ANCA 1

06.04.2014, 12:11

in sfarsit, e la cuptor!!! de cand ii pusesem gand rau!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Ciorba de burta traditionala

de Sztufi 1

pe 23.03 la 10:53

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas unguresc