"Daoud Pasha"- Chiftelute la cuptor cu sos de rosii

de Mihaela11_jo in Vita, 3 Dec 2010 | 8917 vizualizari

 

Numele ii vine de la turcul Daoud Pasha , care a trait in Liban si a fost cucerit de acest fel de mancare.

 

INGREDIENTE

  • ½ kg carne de vita ( sau de miel) macinata
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 cepe medii
  • condimente de kofta( piper,chimin,scortisoara,coriandru,ghimbir,nucsoara)
  • 2 cartofi
  • 1 ardei verde
  • 2 rosii
  • 1 morcov
  • pasta de rosii( 3 linguri)
  • 1 lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Daoud Pasha"- Chiftelute la cuptor cu sos de rosii:

Se macina carnea si se adauga patrujelul si o ceapa trecute prin masina de carne( sau mixer). Se adauga condimentele de kofta si sarea ; se amesteca bine. Cu mana inmuiata in apa ,se fac niste chiftelute la care li se da forma cilindrica si se aseaza intr-o tava de cuptor de jur imprejur.

In mijlocul tavii se pun:
-o ceapa taiata pestisori
-2 cartofi taiati in felii
-morcovul taiat rondele
-ardeiul taiat rondele
- 2 rosii taiate jumatati de rondele( rosiile se pun si printre chiftelute)

Pasta de rosii se dilueaza cu apa fierbinte ,se potriveste de sare si se toarne in tava. Se pune la cuptorul incalzit la 220 grade si cand incepe sa fiarba se reduce temperature la 180 de grade. Se lasa la cuptor cca 45 de minute sau pana se rumenesc chiftelutele.

Se seveste cu orez simplu sau orez fiert cu taitei si muraturi asortate. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra ""Daoud Pasha"- Chiftelute la cuptor cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cel mai bun hamburger de casa - The best home made hamburger