"Daoud Pasha"- Chiftelute la cuptor cu sos de rosii

de Mihaela11_jo in Vita, 3 Dec 2010 | 7185 vizualizari

 

Numele ii vine de la turcul Daoud Pasha , care a trait in Liban si a fost cucerit de acest fel de mancare.

 

INGREDIENTE

  • ½ kg carne de vita ( sau de miel) macinata
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 cepe medii
  • condimente de kofta( piper,chimin,scortisoara,coriandru,ghimbir,nucsoara)
  • 2 cartofi
  • 1 ardei verde
  • 2 rosii
  • 1 morcov
  • pasta de rosii( 3 linguri)
  • 1 lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Daoud Pasha"- Chiftelute la cuptor cu sos de rosii:

Se macina carnea si se adauga patrujelul si o ceapa trecute prin masina de carne( sau mixer). Se adauga condimentele de kofta si sarea ; se amesteca bine. Cu mana inmuiata in apa ,se fac niste chiftelute la care li se da forma cilindrica si se aseaza intr-o tava de cuptor de jur imprejur.


In mijlocul tavii se pun:

-o ceapa taiata pestisori

-2 cartofi taiati in felii

-morcovul taiat rondele

-ardeiul taiat rondele

- 2 rosii taiate jumatati de rondele( rosiile se pun si printre chiftelute)


Pasta de rosii se dilueaza cu apa fierbinte ,se potriveste de sare si se toarne in tava. Se pune la cuptorul incalzit la 220 grade si cand incepe sa fiarba se reduce temperature la 180 de grade. Se lasa la cuptor cca 45 de minute sau pana se rumenesc chiftelutele.


Se seveste cu orez simplu sau orez fiert cu taitei si muraturi asortate. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra ""Daoud Pasha"- Chiftelute la cuptor cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

tanyapatap 1

13.12.2010, 12:37

Mihaela11_jo 1

13.12.2010, 20:39

Multumesc Tanya

ANCA 1

06.04.2014, 12:11

in sfarsit, e la cuptor!!! de cand ii pusesem gand rau!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde

ieri la 21:07

Bulgur cu ciuperci si porumb marinat

ieri la 20:17

Gogosi cu iaurt

ieri la 14:27

Ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse

de anuta 1

ieri la 12:10

RETETA RECOMANDATA
Cel mai bun hamburger de casa - The best home made hamburger