Friptura de vitel si salata orientala

de Spiridus in Vita, 28 Feb 2018 | 2432 vizualizari

 

Preparatul care mereu imi placea sa fie facut de mama si bunica! 

 

INGREDIENTE

Friptura:

  • 1 kg carne de vitel
  • 1 ceapa alba
  • 1 lingurita rasa piper ngru macinat
  • 3 frunze de dafin
  • 1 lingurita rasa secretul gustului
  • 1 lingurita bulion

Salata:

  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa alba sau rosie
  • 8 oua
  • 100 gr gogosari murati
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita otet
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vitel si salata orientala:

Friptura 

Spalam foarte bine carnea in apa calduta, taiem cubulete si o punem la fiert.

Dupa ce a dat friptura in clocot, curatam de spume si adaugam ceapa maruntita, piperul, dafinul, bulionul, secretul gustului, apoi lasam sa fiarba 1 h.

Cand carnea este foarte frageda si se taie foarte usor in dinti, este gata preparata! 

Friptura va avea un sos delicios!

Salata orientala 

Spalam cartofii si ii punem la fiert timp de 20 minute sau pana intra foarte usor cutitul in ei.

Punem si ouale la fiert pentru 6-7 minute. Dupa ce au fiert ouale si cartofii, cartofii ii curatam si ii taiem in patru, apoi feliati mai grosut, la fel procedam si cu ouale. 

Adaugam ceapa maruntita, gogosarii taiati pestisori sau cubulete, sarea, piperul, uleiul si otetul.

Amestecam foarte bine cu o lingura de lemn, apoi putem servi din ea! 

Eu am decorat pe farfurie cu patrunjel !

 

Pofta buna si ne vedem la reteta urmmatoare!


TIPS-URI

1

Salata o putem servi rece sau calda

2

Nu lasam cartofii sa fiarba foarte mult fiindca o sa se sfarame!

3

Dafinul da un gust nemaipomenit in friptura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel si salata orientala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Bunica 1

01.03.2018, 08:30

Harnicuto,vii la ceas de seara cu asemenea bunatati sa nu dormim bine?

Spiridus 1

01.03.2018, 10:55

Iarta-ma de data aceasta,Buni! )

mihaelar63 1

17.03.2018, 16:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Costita de vitel la cuptor