Ficat de vițel cu ceapă și mere

de Panacris in Vita, 27 Ian 2013 | 4715 vizualizari

 

Am revizuit o rețetă mai veche! Și a ieșit o minunăție!

 

INGREDIENTE

  • ficat de vițel cca. 800 g,
  • ceapă galbenă 4 bucăți,
  • mere ionatan 4 bucăți,
  • unt 50 g.,
  • ulei de floarea soarelui,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • vin alb demisec
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de vițel cu ceapă și mere:

Ficatul se curăță, se spală și se taie felii potrivite. Se topește untul într-o tigaie, se adaugă bucațile de ficat și se lasă la prajit, acoperit la foc mic cca. 10 minute, întorcînd-se pe fiecare parte. Într timp ceapa și merele se curăță, apoi se taie felii. Se pune ceapa la călit în ulei în altă tigaie, la foc mic, acoperit, cca. 10 minute. Se asezonează de sare și piper, se adaugă bucățile de mere, lăsându-se la foc mic, cca. 5 minute, ca să se ”împreuneze” gusturile. Când feliile de ficat sunt aproape gata, se adaugă amestecul de ceapă și mere, vinul alb demisec, cca. 100 ml și se mai lasă la gătit, acoperit, cca. 5 minute. Se servește fierbinte alături de găluște de cartofi sau cartofi natur. Pofta bună!

TIPS-URI

1

ficatul de vițel se poate înlocui cu ficat de porc

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de vițel cu ceapă și mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ficat de vițel cu ciuperci și cimbru