Deliciu cu capsuni

de Lavinia in Prajituri, 27 Apr 2013 | 13718 vizualizari

 

Este absolut delicioasa!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 125 g zahar pudra
  • 120 g faina+5 g praf de copt
  • 4 linguri de ulei

Crema:

  • 800 g capsuni
  • 500 g iaurt
  • 150 g zahar
  • 50 g zahar pudra
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 500 ml frisca lichida
  • 30 g gelatina(3 pliculete)
  • 200 ml apa rece

Decor:

  • 15-18 capsuni(mai mici)
  • frisca
  • ciocolata topita(alba si neagra)
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu capsuni:

Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul.


Adaugam galbenusurile amestecate cu vanilia si uleiul.


Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam si pe ea amestecand usor cu o spatula/tel.


Tapetam o tava (35/25) cu hartie de copt si coacem blatul timp de 20-25 de minute in cuptorul preincalzit.(testul scobitorii)


Pentru crema amestecam capsunile taiate marunt cu zaharul si le punem pe foc pana se topeste zaharul(atentie sa nu fiarba).


Hidratam gelatina in apa rece timp de 10 min.


Punem capsunile in robot/blender si le pasam pana devine un piure fin.


Adaugam gelatina peste piureul de capsuni fierbinte si amestecam pana se topeste complet gelatina.


Batem frisca bine cu zaharul pudra si zaharul vanilat.Adaugam iaurtul si amestecam usor cu un tel.


Adaugam si piureul si punem crema intr-o tava (35/25 cm) tapetata cu folie in prealabil.Peste crema punem blatul si dam prajitura la frigider pentru minim 8 ore.


Punem un platou/tava mai mare peste tava cu prajitura si cu o miscare brusca intoarcem prajitura invers.


Portionam prajitura in bucati potrivit de mari(mie mi-au iesit 15) si le decoram cu ciocolata topita ,frisca si capsuni"trase" in ciocolata.


 

TIPS-URI

1

In blat am adaugat semintele de la o pastaie de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

roxana_simona 1

03.03.2014, 17:35

perfect

Lavinia 1

04.03.2014, 11:03

Multumesc!

anina 1

14.05.2014, 19:06

super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Parlament