Doughnuts

de Rita Ilies in Prajituri, 30 Mar 2015 | 4918 vizualizari

 

Nu cred că este om care să nu fi auzit vreodată de celebrele Doughnuts. Cu siguranță vă e cunoscută scena din serialele americane în care doi polițiști stau în mașină și înfulecă gogoși cu ciocolată. :)) Mie parcă mi-a rămas întipărită.

Gogoșelele acestea se prepară foarte ușor, sunt delicioase și pe lângă asta, sunt cu totul speciale față de cele obișnuite, pudrate cu zahăr. Le prefer fără doar și poate. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 320 g făină
  • două gălbenușuri
  • 150 ml lapte integral
  • 35 g zahăr pudră
  • 15 g drojdie
  • 50 g unt
  • coaja rasă de la o portocală
  • un praf de sare
  • Glazura de ciocolată:
  • o ciocolată cu lapte/neagră
  • 25 g unt
  • o linguriță cu smântână integrală
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Doughnuts:

Zaharul și laptele se pun intr-o cratița, la foc mic, și se amesteca pana cand zaharul se topește.

Dizolvați drojdia in jumatate din cantitatea de lapte cald. Amestecați și puneți-o de-o parte.

Restul de lapte se pune din nou pe foc și se adauga untul. incalzește ușor ( laptele nu trebuie sa fiarba ).

Faina și sarea se cern intr-un castron incapator unde se adauga și laptele cu drojdia, laptele cu untul și cele doua galbenușuri.

Se framanta un aluat elastic și se lasa sa dospeasca pana cand iși dubleaza volumul.

Intindem aluatul la o grosime de 1 cm și taiem cu forma cercuri carora le vom decupa apoi mijlocul ( daca nu aveți forme de marimi diferite, puteți folosi un pahar și un degetar pentru a decupa mijlocul ). Așezam fiecare doughnut pe hartie de copt și mai lasam sa dospeasca circa 15-20 de minute.

Incingem uleiul, apoi reducem focul.

Se coc pe ambele parți pana cand devin aurii. Le scoatem pe un șervețel și le lasam sa se raceasca.

Glazura se prepara pe bain marie. Amestecam ciocolata marunțita cu untul, iar dupa ce s-a topit adaugam smantana. Eu am folosit doua tipuri de ciocolata.

Fiecare gogoașa am incins-o in glazura de ciocolata ( doar partea superioara ) apoi am presarat bomboane colorate.

Spor la bucatarit și pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Doughnuts" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi umplute cu ciocolata