Deliciu cu cirese si frisca

de Corinuta in Prajituri, 28 Mai 2011 | 4939 vizualizari

 

Va poftesc la o feliuta de praji dulce si pufoasa!

 

INGREDIENTE

Ptr blat:  
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
Ptr crema:
  • 300 ml frisca
  • 200 g cirese
  • 1 lingura zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 lingurite gelatina 
  • 50 ml apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu cirese si frisca:

Se bat ouale, se adauga zaharul, se bate in continuare pana se topeste. Se adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt, se amesteca usor pana se incorporeaza. Se toarna blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 175 de grade timp de 20 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit.


Se amesteca gelatina cu 50 ml apa si se la asa 10 minute. Se incalzeste coaja de lamaie cu zaharul si se stinge cu zeama de lamaie. Se lasa la racit. Se bate bine frisca, se adauga gelatina si siropul de lamaie, se amesteca bine si se intinde pe blat. Ciresele se spala, se scurg si li se scot samburii, apoi se aseaza peste frisca. Se taie blatul in doua si se suprapune, apoi se da la frigider o ora dupa care se poate servi pudrata cu zahar sau cocos.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu cirese si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

elena1988 1

30.05.2011, 21:45

vpepuskas7 1

10.08.2013, 08:08

babi5 1

10.08.2013, 18:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Urși de mamaliga cu branza

de RODIMUR 5

ieri la 19:36

Salata de cruditati

de Oana 9

ieri la 14:09

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

pe 15.10 la 22:37

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bounty