Desert felii olandeze- Prajitura frageda cu gem de caise

de anca_rm in Prajituri, 25 Mai 2017 | 830 vizualizari

 

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged, gem de caise si bezea cu nuca. Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
 Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara, o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa, face niste prajituri foarte aspectuoase si foarte gustoase.
Reteta pentru picnic 

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 120 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 150 gr untura
  • 1 praf de copt
  • esenta rom /extract vanilie
  • 250 gr gem de caise
  • 250 gr zahar
  • 250 gr nuca
  • 5 albusuri
  • putina sare (un varf de cutit
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert felii olandeze- Prajitura frageda cu gem de caise:

Incepem prin a pregati tava in care vom coace prajitura. Eu am folosit o tava care cred ca are varsta mea, de 35 x 30 cm pe care am pus hartie de copt.


Cuptorul il incingem la 180 grade C.


Galbenusurile le frecam impreuna cu 120 gr zahar si cu untura, pana cand zaharul se topeste. Adaugam esenta de rom sau extract de vanilie si faina amestecata in prealabil cu praful de copt.


Vom obtine un aluat sfarmicios si moale.


Punem aluatul in tava si, cu mainile sau cu spatele unei linguri, intindem aluatul pe toata tava. Impungem aluatul din loc in loc, cu o furculita.


Peste aluat, punem gemul de caise, in strat uniform.


Albusurile impreuna cu zaharul si un praf de sare, le batem spuma tare si adaugam in ele nuca macinata.


Punem bezeaua peste gem si nivelam.


Dam tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 20-25 minute .


Lasam la racit si apoi taiem prajitura in tava.

 

TIPS-URI

1

folositi alt gem daca doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert felii olandeze- Prajitura frageda cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

anca_rm 1

26.05.2017, 08:00

merge dar nu va iesi la fel de fraged aluatui

dantes 1

26.05.2017, 13:27

Buna!

miki_a 1

26.05.2017, 13:36

Arată tare bine! Îmi plac rețetele de colecție!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Briose cu vanilie