Tiramisu reţetă originală

de delia64 in Prajituri, 9 Mar 2013 | 1686 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Este un dulce foarte gustos si apreciat de multa lume . Se poate face in multe variante , pentru ca am avut si copii la masa am preferat aceasta varianta .

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 250 ml cafea la ibric
  • 500 gr piscoturi Savoiardi
  • 100 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml frisca lichida Hulala
  • 1 fiola esenta de rom
  • 250 grame pireu de castane
  • 1 lingura cacao
  • 150 gr mascarpone
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală


Pregatim cafea la filtru aproximativ 300 ml o indulcim si o lasam la rece.


Facem crema de oua la bain-marie, amestecam galbenusurile cu zaharul pana crema devine albicioasa si zaharul este topit .


Batem frisca, o amestecam cu mascarponele, pireul de castane si crema de oua .


In cafeaua racita punem esenta de rom .


Pregatim vasul in care punem tiramisu , punem un strat de crema si asezam peste crema un strat de piscoturi trecute prin cafea, iar un strat de crema, piscoturi si din nou crema .


Ornam cu cacao pudra .


Dam la frigider pentru cateva ore .


Pofta buna !!!


 

TIPS-URI

1

Pireul de castane ii da un gust aparte

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei

Trimmer T800E

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

delia64 1

09.03.2013, 21:14

Rocsi

botcrina 1

10.03.2013, 12:25

gustosssssssssssssssssssssssss

delia64 1

10.03.2013, 12:50

Crinuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert ciocolata de casa cu menta
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală, aromata