Deliciu de vara cu capsuni si visine

de ela in Torturi, 9 Iun 2011 | 4461 vizualizari

 

ultimele capsuni din gradina si primele visine din gradina....

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 8 oua
  • 8 linguri cu varf de faina
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 1praf de copt
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 300 gr capsuni
  • 2 linguri pesmet

CREMA SI UMPLUTURA

  • 6 linguri gem de capsuni
  • 200 gr frisca lichida
  • 250 gr crema mascarpone
  • 60 gr zahar pudra
  • 1plic intaritor de frisca
  • 200 gr visine

DECOR:

  • 500 gr visine
  • 2 plicuri gelatina rosie
  • 5 linguri zahar
  • zeama de la visine si apa pana la 500 ml

ORNAT:

  • 300 ml frisca lichida
  • 1plic intaritor de frisca
  • 2 linguri zahar pudra 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu de vara cu capsuni si visine:

Curatam coditelele capsunilor si daca sunt mari capsunile le taiem in doua si le punem la scurs,intr-o sita.Zeama ce ramane de la ele o pastram pentru prepararea gelatinei.Dupa ce s-au scurs trecem capsunile prin pesmet.

Scoatem samburii visinelor si le punem la scurs intr-o sita.Pastram zeama scursa de la ele.

Separam albusurile oualelor de galbenusuri.Frecam galbenusurile cu zahar pana se albeste zaharul si se topeste,apoi adaugam treptat uleiul,laptele,faina,amidonul si praful de copt.Separat batem albusurile cu un praf de sare,apoi le adaugam in compozitia de mai sus si amestecam bine,de jos in sus.Adaugam jumatate din capsuni si amestecam cu grija.

Pe fundul unei forme de tort cu margini detasabile,punem o hartie de copt si rasturnam aluatul.Punem deasupra din loc in loc capsunile ramase si dam la cuptor la foc mic 40minute(nu deschidem cuptorul in primele 20minute).Verificam daca e copt blatul cu o scobitoare,pe mijlocul blatului,daca scobitoarea iese curata,blatul e copt.Scoatem,lasam sa se raceasca,dam marginile jos si luam hartia de copt de pe fundul blatului.Blatul iese moale si pufos,trebuie manevrat cu grija.Il taiem in doua si ungem prima parte cu gem de capsuni.

Pregatim crema:batem frisca cu intaritorul de frisca si zaharul pudra,apoi adaugam crema mascarpone.Adaugam visinele si omogenizam cu grija.Umplem tortul cu crema si deasupra punem capacul tortului.

Gelatina o amestecam cu zaharul si zeama scursa de la capsuni si visine,500ml(daca nu avem destul lichid,completam cu apa) si punem pe foc,pana incepe sa fiarba.Oprim focul si lasam cateva minute sa se raceasca.

Deasupra blatului punem visinele ramase si turnam gelatina cat este inca calda,lasam sa se raceasca,apoi ornam cu frisca batuta cu intaritorul si zaharul pudra.Dam la frigider cateva ore.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu de vara cu capsuni si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru bucatarasi de Sf.Mihail si Gavril