Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Au fost foarte placut impresionati invitatii ,s-a mancat pe nerasuflate !
Blat:*3
Sirop:
Crema:
Mixam albusurile cu apa si un praf de sare pana devin spuma.
Adaugam treptat cate o lingura de zahar si mixam pana se topeste complet zaharul.
Frecam galbenusurile cu uleiul si vanilia si le adaugam peste albusuri amestecand usor cu o spatula pana se incorporeaza bine.
Amestecam faina cu praful de copt si cacaua si le cernem in prealabil.
Adaugam cate o lingura din amestecul uscat peste albusuri si amestecam usor de sus in jos pana se incorporeaza bine.
Tapetam o tava (26 cm) cu unt si faina si coacem blatul in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute.
Repetam operatiunea asta de 2 ori.
In total avem nevoie de 3 blaturi pe care le taiem in 2 pe orizontal.
Pentru sirop caramelizam zaharul ,il stingem cu apa si lasam pe foc pana se topeste complet zaharul.Cand s-a racit adaugam romul.
Pentru crema topim ciocolata cu frisca lichida apoi o lasam la racit si adaugam mascarponele.
Asamblare: blat/sirop/crema/blat/sirop crema si tot asa pana terminam.Insiropam usor si ultimul blat.(eu am folosit doar 5 felii de blat )
Introducem tortul la frigider pentru minim 3-4 ore.
Eu l-am uns cu un strat fin de finetti amestecat cu frisca si l-am "imbracat in piscoturi de cacao.
Voi puteti sa il ornati dupa preferintele voastre.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult