Chocolate Cake

de Lavinia in Torturi, 1 Apr 2013 | 2262 vizualizari

 

Au fost foarte placut impresionati invitatii ,s-a mancat pe nerasuflate !

 

INGREDIENTE

Blat:*3

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 130 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Sirop:

  • 5 linguri zahar
  • 500 ml apa
  • 2-3 lingurite esenta de rom

Crema:

  • 600 g ciocolata amaruie
  • 300 ml frisca lichida
  • 350 g mascarpone
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate Cake:

Mixam albusurile cu apa si un praf de sare pana devin spuma.


Adaugam treptat cate o lingura de zahar si mixam pana se topeste complet zaharul.


Frecam galbenusurile cu uleiul si vanilia si le adaugam peste albusuri amestecand usor cu o spatula pana se incorporeaza bine.


Amestecam faina cu praful de copt si cacaua si le cernem in prealabil.


Adaugam cate o lingura din amestecul uscat peste albusuri si amestecam usor de sus in jos pana se incorporeaza bine.


Tapetam o tava (26 cm) cu unt si faina si coacem blatul in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute.


Repetam operatiunea asta de 2 ori.


In total avem nevoie de 3 blaturi pe care le taiem in 2 pe orizontal.


Pentru sirop caramelizam zaharul ,il stingem cu apa si lasam pe foc pana se topeste complet zaharul.Cand s-a racit adaugam romul.


Pentru crema topim ciocolata cu frisca lichida apoi o lasam la racit si adaugam mascarponele.


Asamblare: blat/sirop/crema/blat/sirop crema si tot asa pana terminam.Insiropam usor si ultimul blat.(eu am folosit doar 5 felii de blat )


Introducem tortul la frigider pentru minim 3-4 ore.


Eu l-am uns cu un strat fin de finetti amestecat cu frisca si l-am "imbracat in piscoturi de cacao.


Voi puteti sa il ornati dupa preferintele voastre.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

iqphantom 1

02.04.2013, 12:07

frumos si gustos

Gabriela T 1

02.04.2013, 13:52

Cum ai facut decorul de ciocolata(gratarul)As vrea si eu sa invat,e foarte frumos

Lavinia 1

03.04.2013, 18:31

Multumesc
Cu ajutorul unui poche cu varf zimtat am trasat linii,e foarte usor !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort „Sueño de chocolate”