Deliciu la pahar cu pepene galben

de simona72 in Dulciuri, 4 Mar 2013 | 1482 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • o cana lapte 250 ml
  • esenta de vanilie
  • o lingura de amidon
  • un pepene galben
  • 9 linguri de zahar
  • o cana de fulgi de ovaz
  • 2-3 linguri de jeleu de fructe(eu am avut de mure)
  • o cescuta de zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu la pahar cu pepene galben:

Pepenele galben il curatam de simburi si de coaja si-l taiem cubulete.


Pt crema de vanilie punem laptele pe foc, galbenusurile le batem cu 6 linguri de zahar si esenta de vanilie, albusurile le batem spuma cu 3 linguri de zahar. Laptele fierbinte il turnam cite putin in timp ce mestecam cu un tel peste galbenusurile frecate cu zahar. Le punem apoi pe foc mic, iar in tot acest timp mestecam cu telul pina se ingroasa.


Eu pt mai multa siguranta am pus si o lingura de amidon de porumb, dar daca voi ati obtinut consistenta dorita nu mai puneti. Lasam sa se raceasca crema de vanilie, iar cind aceasta este calduta adaugam 2 linguri din albusurile batute spuma, mestecam bine sa se incorporeze bine cu crema, adaugam si restul de albusuri, dar de data asta mestecam incet de jos in sus sa nu scoatem tot aerul din albusuri. Jeleul il punem pe foc cu o cescuta mica de apa, lasam sa dea in clocot, adaugam zmeura si mai lasam putin pe foc.


Intr-un castron mare punem jumatate din cantitatea de fulgi de ovaz, peste punem jumatate din siropul format, jumatate de pepene, jumatate de crema, repetam inca odata operatiunea, terminam cu crema peste care am pus zmeura.


Se lasa la rece pt cel putin jumatate de ora si se serveste in pahare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu la pahar cu pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Ubulika 1

06.03.2013, 08:06

wow

Bya Ralu 1

20.05.2013, 14:31

hmmm ce bun

babi5 1

14.12.2014, 16:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saratele

ieri la 19:21

Prăjitură arlechin cu căpșuni

ieri la 16:31

Negresa cu cafea si nuci

de laura_n 6

ieri la 16:26

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si crema de vanilie