Deliciul sultanului

de Hutzanca in Mancaruri cu carne, 10 Oct 2009 | 7452 vizualizari

 

E chiar un deliciu,e usor de facut dar adevarul e ca e cam grea...la calorii

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne pt gulas
  • 4 rosii carnoase curatate de coaja
  • 4 cepe
  • 1 kg vinete
  • 200 g unt
  • 2-3 foi de dafin
  • sare,piper macinat proaspat
  • 400 ml lapte
  • 100 g cascaval ras(parmezan)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciul sultanului:

Carnea se taie in cuburi,rosiile se curata de seminte si se taie cubulete mici,ceapa se taie nu prea marunt.Vinetele se strapung cu furculita in mai multe locuri si se coc la cuptorul incalzit in prealabil,pana se inmoaie.Ceapa se prajeste in jumate din cantitatea de unt,se adauga bucatelele de rosii si foile de dafin,se completeaza cu 3/4 l apasi se prajesc innabusit 1 ora.Restul de unt se incalzeste intr-un vas,se adauga faina si se rumeneste faina.Se stinge cu laptelesi se lasa sa fiarba inca 5 minute.Se condimenteaza cu sare si piper.Vinetele se taie cuburi mici si se adauga la sosul bechamel,se fierb impreuna inca 5 minute.La urma se adauga cascavalul ras.Sosul de vinete se condimenteaza din nou si jumatate din cantitate se toarna pe un platou incalzit.Urmeaza un strat de carne si api jumatatea cealalta de sos bechamel.Deasupra se mai pun cateva bucatele de carne.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciul sultanului" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Hutzanca 1

10.10.2009, 16:45

Da ,se mananca cu paine sau cu lipie,e foarte gustoasa pentru cine isi permite sa manance asa ceva.Daca vreti sa mai scadeti din calorii,inlocuiti sosul bechamel cu cu un sos simplu din 200 g iaurt amestecat cu zeama de la o lamie.Vinetele pot fi adaugate si la sosul rece

rivka 1

10.10.2009, 18:42

pai nu cred ca are mai multe calorii sau e mai grea decat o lasagna de exemplu.
cred ca e foarte buna, ai pus carne de vita banuiesc? vreau sa o fac si eu odata, sunt foarte curioasa, mie imi plac mancarurile turcesti, banuiesc ca e de provenienta turceasca reteta? se mananca cu pide?

Hutzanca 1

11.10.2009, 15:04

Da,Rivka,este un fel de mancare turcesc si cu pide e super bun.Si binenteles cu carnita de vita.Cu porc nu iese atat de buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole verde cu pulpa de manzat