Desert Alcatraza

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Dec 2018 | 3037 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac butoiase, alcatraze sau sarah bernarde sau cum se mai numesc ele, prajiturile alea delicioase cu bezea nuca si crema....din motive de ''revizie tehnica'' am tras de mine sa fac ceva dulce ca nu se poate de Craciun fara asa ceva...dar am optat pentru varianta foi si crema ca a fost mai simplu de facut.......

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 650 g albusuri
  • 600 g zahar
  • 500 g nuca macinata
  • Crema
  • 400 g ciocolata neagra
  • 400 ml frisca lichida Hulala
  • zeama de la 5 clementine
  • Crema pentru imbracat foile
  • 2 linguri din crema de ciocolata
  • 250 ml smantana dulce pentru frisca
  • 2 linguri zahar farin
  • nuca macinata
  • Decor
  • ciocolata topita
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Alcatraza:

Foile : Albusurile le-am scos de seara de la congelator si le-am lasat sa se dezghete. Le-am pus in bolul robotului cu un praf de sare si le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am transferat bezeaua in alt castron mai mare si am incorporat nuca macinata cu miscari lente de jos in sus. Am doua tavi cu dimensiunea de 20/24 cm care intra la fix in cuptor. Le-am tapetat cu hartie de copt si am impartit in aproximativ 6 parti egale compozitia si am copt 6 foi de bezea. Cuptorul se incinge bine, apoi se reduce temperatura si se baga tavile la cuptor, trebuie sa s eusuce bine bezeaua, apoi s escot din tava se las aun pic sa s eraceasca apoi se desprinde cu grija hartia de copt.

Crema : Ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida o punem intr-un castron de inox si apoi pe baie de abur pana se topeste ciocolata, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se da la rece cca 1 ora, eu am scos pe balcon castronul ca e frig afara si sa racit destul de repede. Dupa ce sa racit transferam in vasul robotului adaugam zeama de clementine si mixam bine. Oprim 2 linguri din crema pe care o mixam cu frisca obtinuta din smantana dulce amestecata cu zaharul farin si batuta bine.

Asamblare : Foaie d ebezea crema ciocolata, foaie d ebezea ciocolata pana termina foile si crema, deasupra intindem crema obtinuta din frisca si crema de ciocolata, imbracam si marginile prajiturii apoi presaram nuca macinata si ornam cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Alcatraza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si afine