Desert aromat de vara

de katty in Dulciuri, 19 Iul 2020 | 2258 vizualizari

 

Am pornit de la ideea de a combina o inghetata de vanilie cu un sorbet. Pana la urma am combinat cu doua tipuri de sorbet.A iesit un desert aromat, dulce acrisor, racoritor.
Retete de vara

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati piscoturi
  • inghetata de vanilie:
  • 5 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 100 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 1 lingurita amidon
  • 200 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • sorbet de visine:
  • 300 gr visine
  • 100 gr zahar
  • 250 ml apa
  • 1 albus
  • sorbet de pepene galben:
  • 300 gr miez de pepene galben
  • 250 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 1 albus
  • decor:
  • 300 ml nectar de caise
  • 1 lingurita gelatina
  • cirese proaspete
  • pepene, menta
  • sirop:
  • 150 ml apa,
  • 1 lingura zahar
  • zeama de la 1/2 portocala
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert aromat de vara:

Pregatim inghetata de vanilie. Punem galbenusurile cu sarea si zaharul intr-o craticioara. Amestecam bine pana  isi dubleaza volumul,apoi adaugam amidonul si turnam cate putin lapte caldut, Punem vasul oe foc si amestecam pana se ingroase. Dam jos, punem esenta de  vanilie si lasam sa se raceasca. Batem frisca si o incorporam in crema. Punem inghetata intr-un vas cu capac si o bagam la congelator pana a doua zi. Amestecam ocazional in ea. Pregatim sorbetul de visine. Fierbem 3-4  minute un sirop din apa si zahar. Dam jos si lasam sa se raceasca. Punem visinele fara samburi si mixam bine compozitia. Batem albusul spuma tare si turnam compozitia omogenizand. Tiurnam amestecul  intr-un vas cu capac si il dam la congelator. Amestecam ocazional cu o furculita pentru a nu se forma  gheata. Dupa acelasi principiu facem si sorbetul de pepene galben.   Montam desertul intr-o tava de chec. Scoatem inghetata si sorbetul din congelator si le lasam 10 minute la frigider. Pregatim un sirop din apa si zahar. Dam jos, punem zeama de portocale si lasam sa se raceasca. Tapetam fundul tavii cu piscoturi inmuiate in siropul racit, Punem un strat neuniform de inghetata de vanilie. Continuam cu cele doua tipuri de sorbet intr-un singur  strat, apoi  punem din mou inghetata de vanilie. Dam desertul la congelator. Hidratam gelatina intr-o lingura de apa rece. Incalzim nectarul si punem gelatina hidratata. Lasam sa se raceasca bine. Scpoatem desertul din congelator. Il asezam pe o tava si turnam nectarul. Dam desertul inapoi la congelator pentru 10 minute. Inainte de servire scoatem desertul si il decoram cu fructe(pepene galben, cirese) si menta

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert aromat de vara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu ciocolata si cirese amare