Desert babka cu lamaie- prajitura traditionala poloneza

de Catalina L in Prajituri, 30 Mar 2018 | 5073 vizualizari

 

"Bunatati de Paste"
“Babka” este o un desert traditional polonez, servit de obicei duminica de Paște.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/03/babka-cu-lamaie-prajitura-traditionala.html
 

 

INGREDIENTE

Sirop :

  • sucul de la o lamaire mare bio
  • 50 g de zahar pudra

Prajitura :

  • 1 lamaie bio
  • 180 g de unt
  • 4 oua
  • 150 g de zahar
  • 150 g de faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 75 g de amidon de porumb Maïzena
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert babka cu lamaie- prajitura traditionala poloneza:

In bolul robotului sau intr-un castron bateti bine ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Adaugati amestecul faina, amidon de porumb si praful de copt si amestecati bine.

Puneti apoi coaja rasa si sucul de la o lamaie.

Incorporati untul topit si racit.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Puneti compozitia obtinuta in vasul uns (forma de kouglof sau de savarin) si coaceti timp de 45 de minute.

Pregatiti siropul : Extrageti sucul de la o lamaie si amestecati-l cu zaharul pudra. Rezervati.

Dupa 45 de minute scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca un pic si scoateti din forma (eu am scos-o fierbinte si am avut un mic incident :)).

Ungeti cu siropul pastrat si lasati sa se raceasca complet. Decorati cu zahar pudra.

Taiati felii si serviti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert babka cu lamaie- prajitura traditionala poloneza" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi glazurate