Rulada cu banane si crema de lamaie

de simona72 in Prajituri, 6 Noi 2013 | 15328 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri pudra de roscove
  • 1 lingurita praf de copt
  • pt crema:
  • 1 plic de crema instant de lamaie de la dr Oetker
  • 200 ml lapte
  • 100 gr mascarpone
  • 4 linguri zahar
  • 2 banane
  • pt toping:
  • 100 gr ciocolata menaj
  • 100 ml smantana pt frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu banane si crema de lamaie:

Pt blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam si zaharul si mixam pana albusurile devin o bezea. Adaugam pe rand si galbenusurile, cte o lingura de apa si uleiul in fir subtire. Amestecam separat faina cu praful de copt si pudra de roscove. Adaugam ingredientele uscate peste cele umede si le amestecam usor cu un tel. Punem aluatul in tava mare a aragazului in care am pus hartie de copt. dam la cuptorul incins la 180 grade pt 15 minute. Scoatem blatul cald, indepartam hartia de copt, il asezam pe un prosop de bucatarie curat si umed, si-l facem sul, dar cu grija sa nu se rupa. Il lasam pana se raceste si dorim sa-l umplem.


Pt crema: mixam laptele cu crema instant si zaharul. Adaugam macarponele treptat pana la incorporare.


Asamblare: desfacem rulada din prosopul de bucatarie, intindem crema, iar la baza adaugam bananele intregi. Adunam rulada impreuna cu bananele si crema si dam la frigider pt 1 ora. Topim ciocolata impreuna cu smanata pt frisca pe baie de aburi, iar cand ciocolata s-a topit o intindem pe toata suprafata ruladei. Lasati din nou la frigider 1 ora, portionati si serviti.Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu banane si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Valclaudia 1

06.11.2013, 20:30

ce fain arata rulada ta! Bravo, fata harnica!

Teo 1

06.11.2013, 22:21

Stiu cat e de gustoasa!

diana_k 1

07.11.2013, 13:23

delicioasa rulada

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura "Alba ca Zapada"