Desert Banana bread cu curmale

de cristeena20 in Prajituri, 23 Aug 2020 | 3575 vizualizari

 

Am incercat varianta de banana bread a Oanei, doar ca am relaizat ca imi lipsesc unele ingrediente-am adaptat varianta ei cu niste curmale uscate si a iesit o bunatate de prajitura.

 

INGREDIENTE

  • 3 banane moi
  • 1 ou
  • 60 gr zahar pudra (optional)
  • 90 gr unt topit
  • 2 linguri ulei de arahide (sau de cocos)
  • vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 gr curmale uscate fara sambure
  • bucatele de ciocolata neagra
  • 200 gr faina
  • 25 gr ciocolata in pudra
  • 1 lta praf de copt
  • putina sare
  • 1 lta bicarbonat de sodiu
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Banana bread cu curmale:

Zdrobim cu furculita bananele si le amestecam cu vanilia, oul batut si apoi adaugam untul topit si uleiul de arahide (sau de cocos).

Separat amestecam ingredientele uscate: faina,zaharul, cacaua, scortisoara, bicarbonatul, sarea si praful de copt. Cu un tel omogenizam si adaugam la restul compozitiei. Adaugam bucati de ciocolata si curmalele taiate marunt. Omogenizam cu grija si turnam in tava de chec unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. 

Dam la cuptorul incins in prealabil la 180ºC si coacem pt circa 40-45 min.

Facem testul cu scobitoarea sa vedem daca e gata.

 

TIPS-URI

1

Eu nu am pus zahar si a iesit foarte buna. Dar cui ii place mai ducle recomand zaharul-poate inlocuit cu zahar brun.

2

In reteta originala s-a folosit nuca-eu nu am avut si am inlocuit cu curmale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Banana bread cu curmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

cristeena20 1

24.08.2020, 17:12

Multumesc frumos pt precieri a fost tare bun!!!

Gherca Daniela 1

27.08.2020, 18:13

Rocsi 1

30.08.2020, 21:22

Bun si aromat este cu siguranta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri cu nuca si ciocolata