Desert biscotti cu alune, cafea si bucati de ciocolata

de katty in Dulciuri, 29 Oct 2017 | 2620 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2/3 cana alune prajite nesarate
  • 2 cani faina alba+ ptr masa de lucru
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • scortisoara
  • un praf de sare
  • 1 cana zahar tos
  • 1/4 cana cafea tare
  • 2 lg lapte
  • 1 ou mare
  • 100 gr ciocolata neagra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscotti cu alune, cafea si bucati de ciocolata:

Cernem faina intr-un castron. Adaugam restul ingredientelor, mai putin alunele si ciocolata. Amestecam bine, pana obtinem un aluat omogen. Taiem ciocolata bucatele mici si sfaramam putin alunele. Le adaugam si pe acestea.

Presaram putina faina pe un blat de lemn si punem compozitia. O impartim in 2 parti egale, din care facem 2 suluri pe care le asezam intr-o tava pe hartie de copt, apoi le presam putin.

Dam tava la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pana se usuca deasupra. Scoatem tava, lasam sa se raceasca putin, apoi cu un cutit ascutit, taiem felii oblice, pe care le asezam inapoi cu taietura in sus. Reducem focul la 150 de grade C si le punem inapoi pana se usuca putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscotti cu alune, cafea si bucati de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert clatite marocane