Placinta cu mere si blat cu unt

de Constelatialeu in Dulciuri, 20 Ian 2017 | 12066 vizualizari

 

M-am inspirat de la Jamila, imi este tare draga fata asta cu maini de aur si glas de papusa....

 

INGREDIENTE

  • Pt.aluat
  • 250 unt
  • 650 g faina
  • 200 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 200 g smantana grasa
  • 10 g praf de copt
  • un praf de sare
  • Pt. umplutura
  • 1,5 kg mere
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si blat cu unt:

Mai intai, am pregatit umplutura. Am curatat de coaja merele si le-am dat pe razatoarea mare, apoi le-am pus in tigaia wok, am adaugat zaharul si le-am lasat sa se caleasca pana a scazut toata zeama, la final, am adaugat scortisoara. Le-am lasat sa se raceasca, cat timp am facut aluatul.

Aluat : Untul la temperatura camerei, l-am taiat cubulete, am adaugat zaharul si am mixat bine, apoi am adaugat cele 2 oua si smantana si am continuat sa mixez, la final am adaugat faina si praful de copt. Am rasturnat aluatul pe blatul de lucru infainat si am framantat bine, pana am obtinut un aluat nelipicios. L-am impartit in doua, am intins o foaie. Intr-o tava, cu dimensiunile de 35/25, am pus hartie de copt si apoi am asezat foaia intinsa, am intepat-o cu o furculita si am intins merele calite, Pentru ca-mi place sa ma joc, a doua foaie n-am mai intins-o, am facut impletituri de cate trei si am pus deasupra merelor calite, asa cum se vede in imagine. Am dat tava la cuptor pentru cca 35-40 min, pana incepe sa se rumeneasca frumos. Am scos tava din cuptor, am lasat-o sa se raceasca putin si apoi am portionat-o si pudrat-o cu zahar. Restul de aluat ramas, l-am transformat in cornulete umplute cu gem si nuca. Un deliciu, este un aluat atat de fraged si gustos, se topeste in gura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si blat cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu blat de biscuiti si crema caramel