Desert inghetata cu ciocolata si visine

de Oana in Dulciuri, 6 Iul 2017 | 2417 vizualizari

 

Azi ne racorim cu o inghetata delicioasa cu ciocolata si visine!
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 400 ml lapte 3.5% grasime
  • 200 ml smantana pentru frisca 35% grasime
  • 100 g zahar brun
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 1 praf de sare
  • 150 gr visine fara samburi (sau congelate)
  • Sos de visine:
  • 150 gr visine fara samburi
  • 50 gr zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata cu ciocolata si visine:

Sos de visine: Pune intr-o craticioara visinele si zaharul, amesteca usor pe foc mic si lasa-l sa fiarba pana se ingroasa putin. Blendeaza-l apoi pana obtii un piure fin si lasa-l sa se raceasca.


Inghetata: Amesteca intr-o craticioara smantana pentru frisca si laptele si pune-le la foc mic pana incep sa fiarba. Separat, mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zaharul brun pana se umfla bine si se topeste zaharul.


Rupe ciocolata bucatele, pune-o intr-un castron si toarna peste ea putin din laptele fierbinte de pe foc. Amesteca pana se topeste si devine cremoasa.


Toarna restul de lapte fierbinte in fir subtire peste crema de galbenusuri, amestecand in continuu cu un tel. Adauga apoi ciocolata topita si incorporeaza bine. Pune vanilia si praful de cacao. Omogenizeaza totul cu telul si multa compozitia din nou in oala si pune pe foc mic pana se ingroasa ca o budinca, amestecand mereu cu telul.


Rastoarna amestecul de ciocolata intr-o tava de iena sau o forma ce va merge apoi la congelator. Pune deasupra visinele fara samburi, apoi sosul de visine, din loc in loc. Amesteca usor cu lingura pentru un efect marmorat.


Lasa compozitia sa se raceasca la temperatura camerei, apoi muta forma in congelator pentru minim 6 ore.


Inainte de servire, lasa inghetata 10 minute la temperatura camerei, apoi pune cupe generoase in cornete de inghetata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

dantes 1

07.07.2017, 11:06

Delicioasa!

noiinbucatarie 1

17.07.2017, 11:14

woow!

mihaelar63 1

27.09.2017, 17:14

Vai de capul meu , ce tentant )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort sah