Desert biscuiti cu ciocolata si portocala

de Rahela Velicu in Dulciuri, 3 Ian 2020 | 2583 vizualizari

 

Biscuiti foarte fragezi si aromati! "Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 125 g unt
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura cu varf de coaja de portocala rasa
  • 4 linguri de zeama de portocala
  • 2 linguri de mac
  • 1 plic de praf de copt
  • optional – un praf de sofran sau curcuma pentru un plus de culoare
  • 100 g ciocolata + 1 lingura de ulei
Portii: 66
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti cu ciocolata si portocala:

Mai intai mixam untul moale ( de la temperatura camerei) cu zaharul timp de 2-3 minute.

Adaugam apoi ouale, apoi uleiul si mai mixam dupa fiecare cate 1 minut. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, coaja si zeama de portocala si praful de curcuma( ii da un plus de culoare) si framantam un aluat moale si nelipicios.

Formam bilute mai mici decat marimea unei nuci si le punem in tava tapetata cu hartie de copt . Presam fiecare biluta cu furculita pentru a-i da o forma frumoasa.

Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru fix 12 minute. Sunt moi dupa ce ii scoatem din cuptor, dar se mai intaresc dupa ce se racesc. Daca ii lasam mai mult vor deveni prea crocanti dupa ce se racesc.

Topim ciocolata cu uleiul, o punem intr-un bol si introducem jumatate de biscuite in ciocolata. Punem biscuitii pe hartie de copt pana cand se intareste ciocolata.

TIPS-URI

1

Ies aproximativ 65-70 de miscuiti, depinde si cat de mari ii faceti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu ciocolata si portocala" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de Craciun 2