Chec pufos

de carmenvlad in Dulciuri, 26 Ian 2011 | 8339 vizualizari

 

Am incercat numerose retete de chec. Toate au fost reusite si fiecare dintre ele avea ceva specific. Dar aceasta pur si simplu m-a cucerit. Reteta originala este fara ciocolata si alune, numai cu 1 lingura de cacao si este deliciosa.

 

INGREDIENTE

  • - 5 oua
  • - 2 cani de zahar
  • - 350 g faina (12 linguri)
  • - 1 cana de ulei cu apa (jumatate cu jumatate)
  • - 50 g ciocolata rasa
  • - 50 g alune macinate
  • - 2 pliculete zahar vanilat Bourbon
  • - Coaja de lamiie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos:

- se separa albusurile de galbenusuri

- se freaca galbenusurile cu 1 cana de zahar intr-un bol

- se adauga incet uleiul cu apa

- se adauga zaharul vanilat si coaja de lamiie

- se adauga ciocolata rasa

- se adauga alunele

- se bat albusurile spuma cu un praf de sare si cu 1 cana de zahar

- se adauga cate o lingura de albus in compzitia de galbenus si se omogenizeaza

- se tapeteaza doua tavi de chec cu hartie de copt sau cu folie de aluminiu

- se imparte compozitia in doua si se toarna in cele doua tavi

- se decoreaza cu banuti de ciocolata

- se coace la foc potrivit timp de 35-40 minute

se scoate de la cuptor si se tapeteaza cu zahar pudra

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Teo 1

26.01.2011, 20:47

bun continutul !

zaharia_mihaela2005 1

28.01.2011, 11:29

trebuie incercat

RuxyRux 1

28.01.2011, 23:05

Chiar arata pufosel...si e fix pe gustul meu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Catalina L

7583 puncte

Rocsi

4228 puncte

Satisfyyourcravings

4077 puncte

mirela0911

3262 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec "spate de caprioara"