Desert biscuiti cu unt de arahide / Ghriba Lbahla

de Catalina L in Dulciuri, 12 Aug 2017 | 2349 vizualizari

 

Ghriba este o patiserie marocana ușor de facut, servita în mod tradițional cu ceai de menta sau cafea la petreceri sau de sarbatori.
Aceasta reteta cade foarte bine, dupa reteta africana -Pui cu sos de arahide -imi ramanea un pic de unt de arahide. Iata o buna ocazie sa-l folosesc :).
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/biscuiti-cu-unt-de-arahide-ghriba-lbahla.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g de faina
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 80 g de zahar
  • 150 g unt de arahide
  • 75 ml de ulei
  • alune pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti cu unt de arahide / Ghriba Lbahla:

Amestecati faina, zaharul, praful de copt si untul de arahide.

Adaugati treptat uleiul si amestecati pentru a forma un aluat.

Formati bile, puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele.

Decorati cu o aluna fiecare biscuit.

Coaceti 15-20 minute, in cuptorul preincalzit la 180°C.

Acesti biscuiti sunt foarte parfumati, dar in acelasi timp fragili si foarte consistenti  :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu unt de arahide / Ghriba Lbahla" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu crema de mure