Raffaelo

de ana in Dulciuri, 24 Feb 2010 | 3645 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 170 gr lapte condensat
  • 2 1/2 linguri rase lapte praf
  • 20 gr unt
  • 60 gr cocos
  • 20 migdale crude
  • 3 linguri cocos pentru decorat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Raffaelo:

Laptele condensat se amesteca cu untul la temperatura camerei si laptele praf.

Adaugam nuca de cocos se amesteca bine si se da la frigider pentru 30 de minute

Din amestecul obtinut formam bile de marimiea unei bomboane raffaelo punand cate o migdala in mijloc.Tavalim bomboanele prin fulgii de cocos si le pastram la frigider .

Reteta Lapte Condensat:

Ingredientele sunt pentru 650 gr. lapte condensat:

-375 ml. lapte gras ( 3,5% grasime)
-500 gr. zahar pudra cumparat deoarece contine amidon care ajuta la solidificarea laptelui
-45 gr.unt
- vanilie (optional)

Toate ingredientele se pun la fiert la foc mic. Cand zaharul si untul s-au topit dam focul o idee mai mare si asteptam sa fiarba . De la primul clocot lasam sa fiarba fix 10 minute , nici mai mult nici mai putin , de asta depinde consistenta laptelui condensat. Este foarte important sa se respecte acest timp de fierbere. In aceste 10 minute amestecam incontinuu cu o lingura de lemn. Luam laptele de pe foc si amestecam sa se raceasca. Laptele racit il punem in borcan si il pastram la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Raffaelo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Julie 1

23.06.2010, 11:48

Am salvat reteta ,am sa incerc si eu!

ana 1

23.06.2010, 12:16

Julie astept verdictul

Julie 1

24.06.2010, 11:41

Mai !! nu mai rade

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

7630 puncte

Rocsi

7550 puncte

anca_rm

7200 puncte

oanapl

6290 puncte

Valclaudia

6150 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!