Raffaelo

de ana in Dulciuri, 24 Feb 2010 | 4161 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 170 gr lapte condensat
  • 2 1/2 linguri rase lapte praf
  • 20 gr unt
  • 60 gr cocos
  • 20 migdale crude
  • 3 linguri cocos pentru decorat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Raffaelo:

Laptele condensat se amesteca cu untul la temperatura camerei si laptele praf.


Adaugam nuca de cocos se amesteca bine si se da la frigider pentru 30 de minute


Din amestecul obtinut formam bile de marimiea unei bomboane raffaelo punand cate o migdala in mijloc.Tavalim bomboanele prin fulgii de cocos si le pastram la frigider .


Reteta Lapte Condensat:



Ingredientele sunt pentru 650 gr. lapte condensat:



-375 ml. lapte gras ( 3,5% grasime)

-500 gr. zahar pudra cumparat deoarece contine amidon care ajuta la solidificarea laptelui

-45 gr.unt

- vanilie (optional)



Toate ingredientele se pun la fiert la foc mic. Cand zaharul si untul s-au topit dam focul o idee mai mare si asteptam sa fiarba . De la primul clocot lasam sa fiarba fix 10 minute , nici mai mult nici mai putin , de asta depinde consistenta laptelui condensat. Este foarte important sa se respecte acest timp de fierbere. In aceste 10 minute amestecam incontinuu cu o lingura de lemn. Luam laptele de pe foc si amestecam sa se raceasca. Laptele racit il punem in borcan si il pastram la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Raffaelo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Julie 1

23.06.2010, 11:48

Am salvat reteta ,am sa incerc si eu!

ana 1

23.06.2010, 12:16

Julie astept verdictul

Julie 1

24.06.2010, 11:41

Mai !! nu mai rade

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu găluște imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu balt de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Briose colorate