Desert biscuiti de post cu anason si vin alb

de Gherca Daniela in Dulciuri, 26 Mar 2019 | 930 vizualizari

 

Sunt foarte, foarte gustosi si nici nu ai zice ca's de post!

Acesti biscuiti sunt foarte parfumati de la anason, iar vinul da un gust foarte placut in aceasta combinatie!

Raman preferatii mei!

"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita anason praf
  • 150 ml vin alb demisec
  • 125 ml ulei
  • 100 g zahar pentru tavalit
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti de post cu anason si vin alb:

Intr-un bol incapator amestecam faina si praful de copt cernute, apoi zaharul si anasonul si peste ingredientele solide le punem pe cele lichide, adica vinul si uleiul.

Framantam bine pana obtinem un aluat elastic si usor de manevrat.




!!!(In functie de aluat daca a iesit mai tare sau mai moale, se mai poate adauga faina sau vin)!!!



Punem aluatul obtinut la frigider pentru minim 1 ora sau maxim 2 zile, cu cat il tinem mai mult cu atat biscuitii sunt mai fragezi.



Scoatem aluatul de la rece si il intindem pe masa de lucru de marime 1cm inaltime si cu un cerc facem forme rotunde (eu am facut cu un pahar de tuica :D).

Fiecare cerc il trecem prin zahar, doar pe o parte si ii asezam pe o tava cu hartie de copt cu partea cu zaharul in sus.

Mie mi-au iesit 60 bucati, dar conteaza si cercul, daca este mai mare, pot iesi si 40 de biscuiti.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 25 minute.

Cand sunt gata, ii lasam sa se raceasca si se pot servi cu pofta!

Merg foarte bine cu ceva cald langa!

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti in casa vin alb, merge si cu vin rosu, dar difera culoarea!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti de post cu anason si vin alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

PopaAngela 1

26.03.2019, 19:29

Adauga comentariu...

Rocsi 1

27.03.2019, 19:16

Ce mult imi place aroma anasonului! Tare faini sunt acesti biscuiti!

dantes 1

29.03.2019, 10:08

Buni!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale cu carne si dovleac
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri pentru Craciun