Gogosi simple

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 25 Feb 2017 | 1250 vizualizari

 

Este o reteta cu ingrediente simple si la indemana, pe care mi-a dat-o matusa mea. Cred ca sunt singurele gogosi care nu mi-au facut rau, chiar daca le-am mancat in cantitate mare si asta datorita faptului ca in interior a fost aer, iar aluatul a fost prajit in totalitate.
Ies circa 50 de gogosi din acest aluat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic de drojdie uscata (7 g)
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • un plic de zahar vanilat (8 g)
  • esenta de vanilie
  • 250 ml apa calduta
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi simple:

Intr-un castron, se amesteca faina cu drojdia si se lasa 10-15 minute sa se odihneasca. Se adauga oul, sarea, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si apa calduta si se framanta totul. La final, se ung mainile cu ulei si se formeaza o bila din aluatul moale. Se acopera castronul cu o folie, apoi cu un prosop si se pune la loc cald. Dupa ce aluatul a crescut, se infaineaza masa de lucru si cu ajutorul unui sucitor se intinde coca. Se decupeaza aluatul cu forma dorita si se mai lasa sa creasca circa 10 minute.


Intr-o tigaie inalta, se pune ulei la incins si o bobita de aluat. Cand bobita se ridica, inseamna ca uleiul s-a incins si atunci se pun gogosile. Se prajesc pe ambele parti. Se dau fierbinti prin zahar pudra.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi simple" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

stefy_a 1

27.02.2017, 09:50

simple si bune!

Andra_Constantinescu 1

27.02.2017, 13:12

Mulțumesc frumos, dragilor!

merisor 1

01.03.2017, 10:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Gogosi umplute cu crema de vanilie cu cocos