Mucenici cu ciocolata si portocale

de Oana in Dulciuri, 7 Mar 2016 | 741 vizualizari

 

Sau altfel de mucenici moldovenesti, o nebunie de arome! Scuzati pozele, mi-am dat seama tarziu si le-am facut rapid cu telefonul, aratau prea bine :)))))))))

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 120 gr unt moale
  • 1 lingurita sare
  • 6 linguri zahar brun
  • 1 ou
  • 600 gr faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 300 ml lapte batut
  • o lingurita vanilie
  • Umplutura:
  • 60 gr unt moale
  • 2 linguri suc proaspat de portocale
  • 2 linguri coaja rasa de portocale
  • 100 gr zahar
  • 120 gr ciocolata neagra sau chipsuri de ciocolata neagra
  • Glazura:
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri suc de portocale
  • jumatate lingurita coaja rasa de portocale
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici cu ciocolata si portocale:

Pentru aluat am framantat la robot :) mixeaza untul moale cu oul, sarea, vanilia si zaharul, apoi adauga faina amestecata cu drojdia uscata. Lasa la framantat 15 minute, iar daca mai este nevoie mai presara neasupra putina faina, pana ce aluatul devine elastic si nelipicios. Acopera vasul cu un prosop si lasa-l sa creasca in loc cald, cam 1,5- 2 ore.


Pentru umplutura, mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos, adauga apoi sucul si coaja de portocala.


Presara faina pe masa si intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cam de 0.5 cm grosime. Unge foaia cu amestecul de unt si portocala, apoi presara ciocolata. Ruleaza pe lingime si formeaza un sul lung, cat de cat strans, apoi taie-l cu un cutit bine ascutit in rulouri de 1.5 cm grosime.


Pregateste doua tavi tapetate cu hartie de copt si preincalzeste cuptorul la 180 de grade.


Ia cate un rulou, intinde-l foarte putin, apoi rasuceste-l in forma cifrei 8 si asaza-le pe toate in tava. Acopera tavile si mai lasa-le la dospit 20 de minute.


Coace apoi mucenicii pana se rumenesc deasupra.


Intre timp, prepara glazura din zaharul pudra amestecat cu sucul de portocale si coaja de portocala. Dupa ce ai scos mucenicii din cuptor, unge-i calzi cu glazura si asaza-i pe un platou.

 

TIPS-URI

1

Au iesit 16 bucati

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici cu ciocolata si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

noiinbucatarie 1

07.03.2016, 23:28

buni

Zamfira 1

08.03.2016, 08:04

Stefania1964 1

08.03.2016, 09:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti