Desert bounty de casa

de noiinbucatarie in Prajituri, 20 Apr 2017 | 730 vizualizari

 

Cea mai apreciata prajitura de pe platoul de Paste!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
    • 2 oua
    • 150 g zahar
    • 100 ml cafea fierbinte indulcita
    • 100 ml ulei
    • 100 ml lapte
    • 300 g faina
    • 3 linguri de cacao
    • 1 lingurita praf de copt
    Ingrediente crema:
    • 550 ml lapte
    • 3 linguri de gris
    • 100 g unt
    • 200 g zahar
    • 140 g nuca de cocos
    • 100 g ciocolata de menaj + 1 linguri de ulei pentru glazura
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bounty de casa:


Mai intai pregatim blatul. Amestecam zaharul cu cacao, adaugam cafeaua fierbinte si amestecam. Adaugam uleiul, laptele, ouale si continuam sa amestecam cu o lingura. Adaugam si faina si praful de copt, omogenizam bine si turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pentru 25-30 de min. Blatul nu creste mult, este subtire si nu foarte pufos.


Lasam blatul la racit si trecem la pregatirea cremei: punem laptele cu untul si cu zaharul pe foc, pana cand se topeste untul. Adaugam grisul, iar dupa 1-2 minute si nuca de cocos si amestecam continuu, timp de 5-6 minute. Luam crema de pe foc si o lasam cateva minute sa ajunga la temperatura camerei.


Punem crema deasupra blatului si cu ajutorul cutitului, o uniformizam bine.


Topim ciocolata cu 1 lingura de ulei pe baie de aburi si turnam cu o lingura deasupra prajiturii.


Dam la rece peste noapte. Cand o portionam, trecem lama cutitului prin jet de apa fierbinte ca sa nu se crape ciocolata.

 

TIPS-URI

1

O puteti acoperi in totalitate cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bounty de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

noiinbucatarie 1

23.04.2017, 16:00

Sabina M 1

11.05.2017, 11:23

Am facut in weekend si a iesit delicioasa! E si usor de facut

noiinbucatarie 1

11.05.2017, 14:30

Asa este! Ma bucur ca v-a placut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Foi cu crema de ciocolata si nuca