Desert branzoici

de Criss in Dulciuri, 18 Feb 2012 | 45656 vizualizari

 

Dupa o scurta absenta (motivata zic eu) am revenit cu niste placinte calde si pufoase, pentru voi!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g unt topit
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 25 g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • coaja rasa de lamaie sau portocale

Pentru umplutura:

  • 500 g branza dulce de vaca
  • 2 galbenusuri de ou
  • zahar dupa gust
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • stafide (optional)
  • coji de portocale confiate
  • 1 lingura gris
  • + un galbenus pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert branzoici:

Aluat: Drojdia se freaca cu o lingurita de zahar, pana se lichefiaza. Se adauga laptele caldut si o lingura de faina si se lasa sa creasca maiaua. Faina se amesteca cu zaharul, oul, galbenusul, aromele si coaja de lamaie sau portocale. Se toarna laptele cu drojdia. Se framanta aluatul si dupa ce s-a adaugat tot laptele, se pune si untul topit. Se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana sau de peretii vasului. Se lasa sa creasca o ora, timp in care pregatim umplutura.


Umplutura: Frecam galbenusurile cu zaharul si aromele, adaugam branza si o lingura de gris .


Intindem aluatul, taiem patratele, in mijlocul fiecarui patrat punem o lingura de umplutura si unim cele 4 colturi ale patratului. Ungem cu galbenus si coacem 25-30 minute. Pudram cu zahar si servim fara mila.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert branzoici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

VANDA 1

20.05.2012, 17:13

TOCMAI LE-AM SCOS DIN CUPTOR...DELICIOSI!

babi5 1

06.08.2013, 18:51

TimisAny 1

24.04.2018, 19:01

la ce grade trebuie facute ? ps nu ai mentionat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Poale-n brau