Desert briose cu albusuri si ciocolata

de Gherca Daniela in Dulciuri, 7 Dec 2020 | 2045 vizualizari

 


Daca aveti albusuri de la diverse preparate si vreti sa faceti un desert rapid si bun, aceste briose sunt perfecte, pufoase in interior si usor crocante la exterior datorita albusului.
Aromele de vanilie si ciocolata se impaca perfect asa ca nu ramane decat sa le incercati!

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 150g faina
  • 100g amidon de porumb
  • 150g zahar
  • 120ml ulei
  • 1 lingurita si jumatate de praf de copt
  • esenta de vanilie dupa gust
  • 100g ciocolata neagra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu albusuri si ciocolata:

 Intr-un bol punem ingredientele uscate: faina, amidonul, zaharul, praful de copt, ciocolata neagra (aici daca aveti pepite de ciocolata sau o maruntiti cu un cutit), iar peste aceste ingrediente  turnam uleiul si vanilia (vom obtine o pasta foarte tare) pe care o dam deoparte;
    Intre timp, intr-un alt bol punem albusurile cu un praf de sare si mixam pana obtinem o bezea tare. Luam putin cate putin din bezeaua obtinuta si o adaugam peste celelalte ingrediente si amestecam
cu o paleta de jos in sus pana obtinem o compozitie omogena si mai groasa ca la clatite.
   Intr-o tava de briose asezam hartiute sau forme de silicon si umplem fiecare forma cu aluatul obtinut, mie mi-au iesit 12 + alte 2 forme de ceramica.
    Dam la cuptor la 170°C pentru 30 minute sau pana sunt frumos rumenite!
    Merg perfect alaturi de ceai, cafea, lapte sau chiar simple! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu albusuri si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cupcakes cu crema de lamaie si ganache de ciocolata in trei culori