Desert briose cu ciocolata si visine din dulceata

de RODIMUR in Prajituri, 30 Sep 2017 | 3066 vizualizari

 

Încă o rețetă cu INGREDIENTUL SECRET - DULCEAȚĂ, pentru că mi-e cămara plină de dulcețuri, făcute chiar în acest scop: să prepar dulciuri, să le decorez și să le dau mai multă savoare.
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 10 brioșe.

 

INGREDIENTE

  • 100 grame de unt
  • 100 grame de zahăr tos fin
  • 100 grame de făină albă
  • 3 ouă
  • 1 lingură de cacao
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 plic de vanilie
  • 50 grame de ciocolată cu lapte
  • esență de rom
  • vișine din dulceață
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu ciocolata si visine din dulceata:

Ciocolata se taie în bucățele mici și se pregătește astfel pentru a fi încorporată în brioșe.

Formele de brioșe se pun în tava specială.

Se separă albușurile de gălbenușuri.

Se amestecă untul cu zahărul, până se face spumă, se adaugă și cacaua, după care se încorporează unul câte unul, cele 3 gălbenușuri. Se uniformizează bine compoziția.

Albușurile se mixează bine și când au început să crească se adaugă vanilia, după care se încorporează, puțin câte puțin în compoziția cu gălbenușuri. Se adaugă esența de rom, după gust și la urmă se adaugă și făina, având grijă să nu se formeze cocoloașe.

Se pune câte o lingură de compoziție în formele de brioșe, după care se presară în fiecare, bucățele de ciocolată. Se acoperă ciocolata cu încă o lingură-două de compoziție, după care se dă tava la cuptor, la foc mediu.

Când brioșele au crescut, se decorează fiecare cu vișine scoase din borcanul de dulceață și se mai dă tava la cuptor, pentru încă 10 minute, ca să se coacă definitiv.

Când sunt gata, brioșele se scot din cuptor și se pudrează cu zahăr pudră.

TIPS-URI

1

Scoateți ouăle din timp din frigider, pentru a fi la temperatura camerei când le veți prepara.

2

Pentru ca untul să fie moale și ușor de prelucrat, va trebui să-l scoateți din timp din frigider.

3

Pentru ca albușurile să se mixeze și să crească, va trebui să le separați bine de gălbenușuri.

4

Încorporați cu grijă făina în compoziție, ca să nu se formeze cocoloașe.

5

Formele de brioșe nu trebuie să fie umplute cu această compoziție, ci doar 3/4, pentru că aluatul va mai crește.

6

Nu țineți brioșele în cuptor prea mult timp, ca să nu se usuce prea tare, sau să se întărească.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ciocolata si visine din dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

RODIMUR 1

02.10.2017, 10:57

Mulțumesc frumos, Ancutsa!

Rocsi 1

02.10.2017, 20:00

Si eu am in plan sa fac cateva briose, zilele urmatoare!

RODIMUR 1

02.10.2017, 20:06

Rocsi, faci foarte bine! Și eu s-ar putea să fac din nou, pentru un eveniment...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

ieri la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

ieri la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

ieri la 18:43

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

ieri la 09:09

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu ciocolata si aroma de portocale