Apple Crumble

de Angelina_Elena in Prajituri, 31 Ian 2013 | 5815 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere golden
  • 4 linguri zahar
  • 1\2 lingurita scortisoara
  • Crumble:
  • 225 g faina
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • Sos de vanilie:
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 galbenus
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Apple Crumble:

Pentru Crumble: punem intr-un vas faina, zaharul, untul iar cu ajutorul degetelor formam un aluat sfaramicios. Dam vasul cu aluatul la rece pana pregatim merele.


Curatam mere de coaja si le taiem cubulete.


Intr-o tigaie de teflon punem uleiul, merele taiate cubulete si zaharul.


Le lasam la calit la foc mic, timp de 10-15 minute, pana cand zaharul s-a caramelizat iar merele s-au inmuiat.


La final adaugam scortisoara, si lasam merele sa se raceasca.


Punem merele caramelizate in vasul uns cu putin unt, intindem aluatul sfaramicios peste ele, apoi dam vasul la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.


Cat sta crumble-ul la cuptor pregatim Sosul de vanilie: Intr-un ibric punem 300 ml lapte la fiert.


Intr-un bol punem amidonul, galbenusurile, esenta de vanilie si zaharul. Turnam deasupra laptele ramas (50 ml), si omogenizam.


Cand laptele a inceput sa fiarba, luam ibricul de pe foc, turnam compozitia de amidon cu zahar, galbenus si lapte, amestecam continuu si punem din nou sa fiarba la foc mic.


Servim crumble-ul cu sos de vanilie sau inghetata de vanilie!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Apple Crumble" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

diana_k 1

02.02.2013, 20:43

alba_zori 1

04.02.2013, 15:27

mai mult decat delicios!

Alinutza80 1

19.04.2013, 11:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Crumble de mere