Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara

de gaby_duceag in Prajituri, 20 Noi 2010 | 21575 vizualizari

 

Pentru weekend-ul acesta am ales ca desert Rolls Cinnabon. Am deschis google, am bagat o cautare, am tot cascat ochii pe blog la Miha, la Gabriela Cara si la cealalta Gabriela. Le multumesc la toate trei.

 

INGREDIENTE

aluat:

  • 240 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 80 gr unt
  • doua oua
  • drojdie
  • putina sare
  • 4 cani faina alba
  • un cub 25 gr drojdie

pentru umplut

  • 200 gr zahar brun
  • 3 linguri scortisoara
  • 80 gr unt

glazura:

  • 100 gr branza almette sau philadelphia
  • 90 gr unt
  • 195 gr zahar pudra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara:



Aluatul:

Intr-un bol am pus faina, ouale, zaharul, sarea si untul.

Drojdia am diluat-o in laptele caldut. Am turnat jumatate peste ingredientele din bol si am inceput sa framant, adaugand putin cate putin si restul de lapte.(din cand in cand mai bagati mana in faina pentru a framanta mai usor)

Am framantat aproximativ 10 minute, dupa care am acoperit cu-n servet curat si am lasat la loc caldut pana ce aluatul aproape iesea din bol:)))



Pe blatul de lucru presarat cu faina am intins o foaie de aproximativ 45/70 cm si jumatate cm. grosime.

Am uns-o cu unt apoi am presarat un amestec obtinut din zaharul brun si scortisoara.

Am intins uniform (cat de cat:))) ) dupa care am rulat.

Cu ajutorul unei rigle am semnat cu cutitul la fiecare 5 cm si apoi am taiat.

Puteti folosi o ata pentru taiere, eu am taiat cu-n cutit zimtat.



Rulourile le-am asezat intr-o tava in care-am pus hartie de copt unsa cu putin unt.

Le-am mai lasat 25 min la crescut dupa care le-am introdus in cuptorul preincalzit, la aproximativ 190 grade si le-am lasat pana s-au rumenit.



In timpul coacerii, am mixat intr-un bol ingredientele pentru glazura.

Cand le-am scos..se cam "pupau" ele :)) dar le-am despartit io, insensibila:(.

Ar fi trebuit sa coc in doua ture, nu s-ar fi unit intre ele.

Am turnat glazura peste rulourile fierbinti.

O bunatate!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

babi5 1

17.11.2013, 08:56

Ce buni sunt

bianca92 1

17.11.2013, 09:40

Gaby Gaby ce ne-ai facut? ne chinui aici pe toti cu bunatatile astea pe care le mancam doar din priviri vreau si euuuuuu o reteta extraordnara in orice caz

reisnaor_2006 1

01.11.2014, 22:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!