Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara

de gaby_duceag in Prajituri, 20 Noi 2010 | 31756 vizualizari

 

Pentru weekend-ul acesta am ales ca desert Rolls Cinnabon. Am deschis google, am bagat o cautare, am tot cascat ochii pe blog la Miha, la Gabriela Cara si la cealalta Gabriela. Le multumesc la toate trei.

 

INGREDIENTE

aluat:

  • 240 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 80 gr unt
  • doua oua
  • drojdie
  • putina sare
  • 4 cani faina alba
  • un cub 25 gr drojdie

pentru umplut

  • 200 gr zahar brun
  • 3 linguri scortisoara
  • 80 gr unt

glazura:

  • 100 gr branza almette sau philadelphia
  • 90 gr unt
  • 195 gr zahar pudra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara:


Aluatul:
Intr-un bol am pus faina, ouale, zaharul, sarea si untul.
Drojdia am diluat-o in laptele caldut. Am turnat jumatate peste ingredientele din bol si am inceput sa framant, adaugand putin cate putin si restul de lapte.(din cand in cand mai bagati mana in faina pentru a framanta mai usor)
Am framantat aproximativ 10 minute, dupa care am acoperit cu-n servet curat si am lasat la loc caldut pana ce aluatul aproape iesea din bol:)))

Pe blatul de lucru presarat cu faina am intins o foaie de aproximativ 45/70 cm si jumatate cm. grosime.
Am uns-o cu unt apoi am presarat un amestec obtinut din zaharul brun si scortisoara.
Am intins uniform (cat de cat:))) ) dupa care am rulat.
Cu ajutorul unei rigle am semnat cu cutitul la fiecare 5 cm si apoi am taiat.
Puteti folosi o ata pentru taiere, eu am taiat cu-n cutit zimtat.

Rulourile le-am asezat intr-o tava in care-am pus hartie de copt unsa cu putin unt.
Le-am mai lasat 25 min la crescut dupa care le-am introdus in cuptorul preincalzit, la aproximativ 190 grade si le-am lasat pana s-au rumenit.

In timpul coacerii, am mixat intr-un bol ingredientele pentru glazura.
Cand le-am scos..se cam "pupau" ele :)) dar le-am despartit io, insensibila:(.
Ar fi trebuit sa coc in doua ture, nu s-ar fi unit intre ele.
Am turnat glazura peste rulourile fierbinti.
O bunatate!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

babi5 1

17.11.2013, 08:56

Ce buni sunt

bianca92 1

17.11.2013, 09:40

Gaby Gaby ce ne-ai facut? ne chinui aici pe toti cu bunatatile astea pe care le mancam doar din priviri vreau si euuuuuu o reteta extraordnara in orice caz

reisnaor_2006 1

01.11.2014, 22:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti din turta dulce (Gingerbread cookies)