Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara

de gaby_duceag in Prajituri, 20 Noi 2010 | 27026 vizualizari

 

Pentru weekend-ul acesta am ales ca desert Rolls Cinnabon. Am deschis google, am bagat o cautare, am tot cascat ochii pe blog la Miha, la Gabriela Cara si la cealalta Gabriela. Le multumesc la toate trei.

 

INGREDIENTE

aluat:

  • 240 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 80 gr unt
  • doua oua
  • drojdie
  • putina sare
  • 4 cani faina alba
  • un cub 25 gr drojdie

pentru umplut

  • 200 gr zahar brun
  • 3 linguri scortisoara
  • 80 gr unt

glazura:

  • 100 gr branza almette sau philadelphia
  • 90 gr unt
  • 195 gr zahar pudra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara:



Aluatul:

Intr-un bol am pus faina, ouale, zaharul, sarea si untul.

Drojdia am diluat-o in laptele caldut. Am turnat jumatate peste ingredientele din bol si am inceput sa framant, adaugand putin cate putin si restul de lapte.(din cand in cand mai bagati mana in faina pentru a framanta mai usor)

Am framantat aproximativ 10 minute, dupa care am acoperit cu-n servet curat si am lasat la loc caldut pana ce aluatul aproape iesea din bol:)))



Pe blatul de lucru presarat cu faina am intins o foaie de aproximativ 45/70 cm si jumatate cm. grosime.

Am uns-o cu unt apoi am presarat un amestec obtinut din zaharul brun si scortisoara.

Am intins uniform (cat de cat:))) ) dupa care am rulat.

Cu ajutorul unei rigle am semnat cu cutitul la fiecare 5 cm si apoi am taiat.

Puteti folosi o ata pentru taiere, eu am taiat cu-n cutit zimtat.



Rulourile le-am asezat intr-o tava in care-am pus hartie de copt unsa cu putin unt.

Le-am mai lasat 25 min la crescut dupa care le-am introdus in cuptorul preincalzit, la aproximativ 190 grade si le-am lasat pana s-au rumenit.



In timpul coacerii, am mixat intr-un bol ingredientele pentru glazura.

Cand le-am scos..se cam "pupau" ele :)) dar le-am despartit io, insensibila:(.

Ar fi trebuit sa coc in doua ture, nu s-ar fi unit intre ele.

Am turnat glazura peste rulourile fierbinti.

O bunatate!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

babi5 1

17.11.2013, 08:56

Ce buni sunt

bianca92 1

17.11.2013, 09:40

Gaby Gaby ce ne-ai facut? ne chinui aici pe toti cu bunatatile astea pe care le mancam doar din priviri vreau si euuuuuu o reteta extraordnara in orice caz

reisnaor_2006 1

01.11.2014, 22:38

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc

de Rocsi 9

ieri la 21:15

Dulceață din toporași (viorele de pădure)

ieri la 17:45

Briose cu faina integrala

de katty 6

ieri la 14:55

Coaste de caprioara in sos de rosii cu masline la Crock-Pot

de katty 6

ieri la 14:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc

de Rocsi 9

ieri la 21:15

Dulceață din toporași (viorele de pădure)

ieri la 17:45

Briose cu faina integrala

de katty 6

ieri la 14:55

Coaste de caprioara in sos de rosii cu masline la Crock-Pot

de katty 6

ieri la 14:47

RETETA RECOMANDATA
Baclava