Desert briose cu mere

de oanapl in Dulciuri, 22 Mar 2020 | 2298 vizualizari

 

Tare mi-au făcut cu ochiul brioșele postate de voi ca recomandare și cum am mere, ouă și timp din belșug, am purces la pregătiri. 
Ca de obicei, am folosit mai puțin zahăr decât în rețeta postată de MyCookingLife, dar și mai puține condimente. Pot spune cu mâna pe inimă că au fost delicioase brioșele și merită încercate. Brioșele mele au dispărut din farfurie și era cât pe ce să nu am ce poza.
Mie mi-au ieșit 10 brioșe deoarece formele mele erau mai mari. 
 

 

INGREDIENTE

  • 250 g făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingură scorțișoară
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 4 mere
  • 100 g zahăr
  • 3 ouă mari
  • 5 linguri lapte rece
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu mere:

 

Se spală merele și se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare, se scurg de zeamă și se călesc cu 2 linguri de zahăr. Se lasă să se răcească.
Se amestecă ingredientele uscate (făina, praful de copt, scorțișoara, cacaua, sarea). Separat, se bat spumă ouăle cu zahărul măcinat. Se adaugă alternativ ulei și lapte și se omogenizează bine. Se încorporează ingredientele uscate treptat, iar la sfârșit merele răcite. Se pune aluat în fiecare formă (cam 3/4 din formă).

Se dau la cuptor, la 200 grade C, pentru 15 minute. Când sunt gata, se scot din forme și se lasă pe un grătar să se răcească, apoi se topeste ciocolata la bain-marie, se adauga smantana si se amesteca bine. Se ung briosele cu crema obtinuta lasata 5 minute sa se raceasca, punand doar pe mijloc si lasand-o sa curga singura pe margini.

Sunt extraordinar de pufoase, afanate si aromate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

oanapl 1

24.03.2020, 12:35

Ma bucur ca va plac!

Rocsi 1

25.03.2020, 19:54

Ce faine sunt si ce mult imi plac!

dantes 1

29.03.2020, 11:48

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu branza de vaci