Banane prajite cu mou de ciocolata

de Miha in Dulciuri, 3 Feb 2010 | 3430 vizualizari

 

by Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • 2 banane
  • 50 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • Mou de ciocolata:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 60 gr zahar
  • 1 lingura apa
  • 15 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • Decor:
  • sos de ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banane prajite cu mou de ciocolata:

Mou de ciocolata:


Zaharul il topim impreuna cu apa la foc mic. Siropul obtinut il turnam peste cele 2 galbenusuri, punem vasul la bain-marine si mixam pana obtinem o crema clara si spumoasa. Adaugam untul moale, la temperatura camerei si mixam. Adaugam ciocolata si amestecam pana compozitia se va transforma intr-o masa compacta. Compozitia obtinuta o intindem intr-o foaie de 1 cm grosime, dupa care dam la frigider pentru 1 ora. Din aceasta foaie vom taia diverse forme.


Bananele le taiem in doua pe lungime, le decojim, pastrand coaja intreaga si le taiem bucatele.


Intr-o tigaie topim untul impreuna cu zaharul si cand capata o culoare aurie adaugam bucatile de banana, pe care le prajim in jur de 1 minut, pe ambele parti, pana se rumenesc putin si se inmoaie.


Punem in cojile de banana si stropim cu sos de ciocolata.










 
Daca ti-a placut reteta noastra "Banane prajite cu mou de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Miha 1

03.02.2010, 19:14

Multumesc Brandusa!

Pasiune pentru bucatarie 1

04.02.2010, 14:46

elena1988 1

10.02.2011, 16:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata amaruie