Banane prajite cu mou de ciocolata

de Miha in Dulciuri, 3 Feb 2010 | 3771 vizualizari

 

by Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • 2 banane
  • 50 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • Mou de ciocolata:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 60 gr zahar
  • 1 lingura apa
  • 15 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • Decor:
  • sos de ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banane prajite cu mou de ciocolata:

Mou de ciocolata:

Zaharul il topim impreuna cu apa la foc mic. Siropul obtinut il turnam peste cele 2 galbenusuri, punem vasul la bain-marine si mixam pana obtinem o crema clara si spumoasa. Adaugam untul moale, la temperatura camerei si mixam. Adaugam ciocolata si amestecam pana compozitia se va transforma intr-o masa compacta. Compozitia obtinuta o intindem intr-o foaie de 1 cm grosime, dupa care dam la frigider pentru 1 ora. Din aceasta foaie vom taia diverse forme.

Bananele le taiem in doua pe lungime, le decojim, pastrand coaja intreaga si le taiem bucatele.

Intr-o tigaie topim untul impreuna cu zaharul si cand capata o culoare aurie adaugam bucatile de banana, pe care le prajim in jur de 1 minut, pe ambele parti, pana se rumenesc putin si se inmoaie.

Punem in cojile de banana si stropim cu sos de ciocolata.







 
Daca ti-a placut reteta noastra "Banane prajite cu mou de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Miha 1

03.02.2010, 19:14

Multumesc Brandusa!

Pasiune pentru bucatarie 1

04.02.2010, 14:46

elena1988 1

10.02.2011, 16:10

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Prajitura visine