Prajitura crumble cu mere

de Catalina L in Dulciuri, 4 Mar 2017 | 742 vizualizari

 

O reteta minunata pe care v-o recomand cu caldura!
Este la baza o reteta suedeza, dar cred ca este o reteta universala.
Am o reteta asemanatoare in caietul de  retete al mamei mele,cu gris in loc de pesmet si pudra de migdale.
Gustul este asemanator, deci amintiri din copilarie :) .
Am preferat s-o fac in forme individuale pentru a scoate in evidenta straturile si pentru o prezentare mai eleganta. De obicei, este o reteta familiala si se face intr-o tava de gratin.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/prajitura-crumble-cu-mere.html

 

INGREDIENTE

  • 4 mere frumoase (in jur de 900 g)
  • 150 gr de unt
  • 125 gr de zahar
  • 1 varf de sare
  • 50 gr de faina
  • 60 gr de pudra de migdale
  • 80 gr de pesmet
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 50 gr de migdale feliate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura crumble cu mere:

Spalati si curatati merele. Dati-le pe razatoare cea mare.

Adaugati si amestecati scortisoara.

Amestecati faina, zaharul, pesmetul si pudra de migdale.

Adaugati untul moale taiat in bucatele si amestecați ușor compoziția cateva minute cu mâinile, pentru a obtine un  aluat farâmicios.

Adaugati jumatate din migdalele feliate.

Plasati formele de inox pe o placa, acoperita cu hartie de copt.


Incepeti cu un strat de aluat , tasati-l bine. Adaugati un strat generos de mere si terminati cu un strat de aluat si cu restul de migdale feliate.

Puneti tava in cuptorul incins la 180°C,timp de 35 de minutes.

Lasati un pic sa se raceasca inainte de a le scoate din forme.

Pudrati cu zahar pudra.


Serviti caldut sau rece!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura crumble cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mirela0911 1

05.03.2017, 16:51

Ce bunaciune!

miki_a 1

06.03.2017, 17:27

mihaelar63 1

07.03.2017, 07:12

Placee

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede (fara unt)