Desert strudel cu mar si nuca

de laura_n in Dulciuri, 11 Mar 2018 | 4671 vizualizari

 

De cand am citit reteta, de fapt, de cand am vazut pozele de la reteta Danielei, am stiut ca este o reteta perfecta de strudel si nu m-am inselat. A iesit un strudel adevarat, Daniela, iti multumesc din nou pentru ca ai impartasit reteta.
Practic, ca la multe alte preparate, aluatul face diferenta, iar acesta, va rog sa ma credeti, este perfect!
Economic, rapid, se lucreaza foarte usor cu el, are o textura care se desface foite la copt, ce sa va mai spun: un aluat perfect pentru strudele, placinte, cornuri, etc.
 

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 1 ou
  • 1 praf sare
  • 12 lg ulei de floarea soarelui12 lg apa minerală
  • 1/2 lgta bicarbonat sodiu
  • aprox. 500 gr făină de grâu
  • opțional: 1 lg zahăr pudră
  • pt uns foaia de aluat:
  • 6 lg ulei
  • 3 lg făină (lg rase)
  • compoziția de mere:
  • 8-10 mere dulci
  • 150 gr miez nucă (coaptă, tocată mare)
  • zahăr după gust (eu nu am folosit zahăr)
  • condimente după gust, eu am folosit:
  • 2 lg scorțișoară
  • 1 vrf lgta cardamom
  • 1 vrf lgta nucșoară
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert strudel cu mar si nuca:

Pentru inceput, se pregătește amestecul de ulei cu făină pentru uns foaia de aluat.
Într-un vas, se amestecă făina cu uleiul până la omogenizare, apoi se transferă pe foc. Se lasă să fiarbă ușor, apoi se dă deoparte și se lasă să se tempereze.

Separat, într-un vas, se amestecă oul, un praf de sare, apa minerală și uleiul. Se omogenizează bine cu ajutorul unui tel, apoi se adaugă făină și se frământă un aluat elastic și foarte plăcut la atingere.
Pe o planșetă infainata, se întinde aluatul în 1-2 foi, în strat subțire, apoi se ung bine cu mixul de făină și ulei răcit. Se rulează strâns fiecare foaie și se pune la rece, în frigider, pentru circa o oră.Între timp, se pregătesc merele. Se spală și se curăță de cotoare, se rad mărunt sau se taie cubulețe foarte mici, după bunul plac. Se pot căli, dacă doriți, eu le prefer crude.
Notă: dacă doriți să adăugați zahăr, acum este momentul. De la zahăr, merele vor lăsa suc, așa că trebuie să le lăsați un timp până își lasă zeama.
Se adaugă miezul de nuca, condimentele (după gust), eu îl prefer aromat. Compoziția de mere se dă deoparte până când se poate folosi.
Se încălzește cuptorul la 160 grade C.
Se scoate aluatul de la rece. Așa rulat și strâns, se întinde cu ajutorul unui sucitor, în strat subțire de 0,5 - 1 cm, sau cum dorește fiecare.
Se așază din compoziția de mere (scurse ușor) în șir drept la marginea foii, după care se rulează de câte ori doriți. Eu le-am rulat de câteva ori, astfel că se poate vedea în poze cât de frumos a ieșit.
Se procedează la fel și cu cealaltă foaie de aluat. Ruladele obținute se asază în tavă prevăzută cu hârtie de copt. Se presează ușor cu un cuțit sau spatulă la interval de 8-10 cm (sau după preferința) ca să poată fi porționat ușor la servire.
Se pune tava la copt, în cuptorul preîncălzit, la 160 grade C, pentru aproximativ 30 minute.
Când devine rumen și miroase a copt, se scoate din cuptor, se unge repede cu apă fierbinte și se acoperă cu un ștergar curat.
Se servește cald sau rece, alături de un ceai. Este un aluat mi-nu-nat!
Să vă fie de folos și vouă!

TIPS-URI

1

eu nu am folosit praf de copt, am folosit bicarbonat de sodiu.

2

eu nu calesc merele, nu imi sunt pe gust pregatite astfel, dar fiecare opteaza dupa bunul plac

3

nuca o rumenesc intai in cuptor, apoi o scutur de cojile care se iau si apoi o toc grosier.

4

adaugati zahar daca doriti, reteta mea nu contine zahar adaugat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu mar si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca, ciocolata, rahat