Desert briose din albusuri cu capsuni si samburi de cacao

de Panacris in Dulciuri, 16 Mai 2020 | 1401 vizualizari

 

Un desert preparat ad-hoc, după o revizie prin frigider! ;) Un borcan cu albușuri, tot înainta spre mine, și parcă îmi vorbea, hai, hai,  folosește-ne și pe noi, fă ceva bun! ;)
Și uite așa, am pregătit câteva brioșe frumușele și aromate, de primăvară-vară! ;)
Acum nu știu dacă se integrează în concursul "aluaturi de casa", că am tot lecturat pe ici, pe colo, dar eu vi le propun cu mare drag! 
 
Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • Albușuri de ou cca. 300 g ( de la 10 ouă!) ,
  • Zahăr brun 75 g,
  • Zahăr tos alb 75 g,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Oțet de mere 1 linguriță,
  • Făină alba de grâu 10 linguri cu vârf,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • Căpșuni 18 bucăți, cca. 500 g,
  • Bobițe de cacao 2 linguri (optional).
  • P.S. se pot înlocui cu bucățele de ciocolată neagră cca. 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose din albusuri cu capsuni si samburi de cacao:

Albușurile reci, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat și se continuă baterea, până ce se lichefiează amestecul de zaharuri.

După ce s-a topit zahărul se adaugă praful de copt și făina cernută, apoi se amestecă ușor cu o paletă, ca să se încorporeze toată făina.

Căpșunile se spală, se curăță de codițe și se taie cubulețe.

Se pregătesc tăvile pentru brioșe, tapetându-se cu foi speciale, sau în lispa lor cu puțin unt/ulei și făină.

Se pune câte un polonic din aluatul de mai sus în fiecare formă de brioșă, apoi se adaugă bucățele de căpșuni și sâmburi de cacao/bucățele de cicolată, apoi se dau la copt în cuptorul preînicns, cca. 35 minute la 180 grade.

După ce trec testul scobitorii, brioșele se scot din cuptor, se lasă la răcorit, apoi se pudrează, din plin, cu zahăr pudră.

 

Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose din albusuri cu capsuni si samburi de cacao" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Sfintilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

3556 puncte

Constelatialeu

2279 puncte

Catalina L

2251 puncte

oanapl

1522 puncte

 Merisor

1400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose fara oua