Placinta (melcisori ) cu mere

de Gicuta69 in Dulciuri, 17 Ian 2016 | 1031 vizualizari

 

In ton cu vremea de-afara :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500-550 g faina
  • un ou
  • 250 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1,500 kg mere
  • 6 linguri zahar (sau dupa gust)
  • o lingurita scortisoara(sau dupa gust)

In plus: ulei pentru uns foile

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta (melcisori ) cu mere:


Aluat: Amestecam toate ingredientele si framantam bine pana iese un aluat care nu se lipeste de maini.


Impartim aluatul in 16 bile din care intindem foi cam de 12 cm diametrul .Le ungem cu ulei si le suprapunem cate doua. In final vom avea opt foi .Le lasam la odihnit pana pregatim umplutura.


Umplutura: Spalam merele, le curatam de coaja si cotoare si le dam pe razatoarea mare. Le punem la calit cu zaharul .Cand merele s-au calit si a scazut zeama pe care si-au lasat-o, inchidem focul si adaugam scortisoara.Le lasam la racit.


Dupa ce merele s-au racit incepem sa formam placintele.


Picuram ulei pe masa de lucru,luam o foaie de aluat si o intindem in forma de patrat cu sucitorul pana devine transparenta.Punem umplutura cam pe un sfert de foaie in partea de jos, apoi o rulam si ii dam forma de spirala.Asezam placintele intr-o tava in care am asternut hartie de copt si le ungem cu ulei. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 35 de minute, pana se rumenesc frumos.Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta (melcisori ) cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

17.01.2016, 20:48

Wow!

GeorgiG 1

17.01.2016, 21:30

Îmi plac mult!

simona72 1

18.01.2016, 10:25

Imi plac maxim!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste cu branza la cuptor