Desert briose din albusuri cu mac

de Rahela Velicu in Prajituri, 10 Iun 2021 | 369 vizualizari

 

Delicioase si super usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de albusuri / 300 gr
  • 185 gr zahar
  • 185 gr faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingura de seminte de mac
  • 1 lingura coaja de lamaie razuita
  • 3 linguri de zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose din albusuri cu mac:


Punem albusurile in bolul mixerului si incepem sa le mixam 2-3 minute. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand devin o bezea ferma.


Adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam usor. Adaugam si semintele de mac si coaja de lamaie.


Turnam compozitia in forma pentru briose tapetata cu hartii speciale pentru briose. Eu am avut forma de silicon si nu mai este nevoie de hartii pentru briose. Formele pentru briose nu trebuie sa fie pline, ci doar 3/4 pentru ca acestea vor creste la cuptor. Coacem briosele in cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 25 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea.


Imediat ce scoatem briosele din cuptor le ungem cu glazura de lamaie formata din zeama de lamaie si zahar pudra. Le lasam 15-20 de minute sa se intareasca glazura.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose din albusuri cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mirela0911 1

20.06.2021, 20:56

Faine briose!

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 21:11

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 21:11

Merci!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu rahat