Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor
https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-de-biscuiti-cu-mere-si-crema-de-vanilie-87978.html. Am schimbat crema, cate ceva la modul de pregatire al merelor, dar si la glazura de ciocolata.
Eu am mancat din prajitura ei la tara, numai ca atunci o facuse si ea in alt fel - cu crema de lapte - si mi-a placut foarte mult. Ce nu prea mi-a placut la prajitura mea au fost biscuitii, care au fost prea subtiri, cred, si au cam disparut din peisaj :D . Merisor a avut cu siguranta niste biscuiti mai buni.
Merele curatate de coaja si seminte se spala si se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-un tuci impreuna cu zaharul si se calesc. Dupa aceea se amesteca cu o lingurita de scortisoara.
Se pregateste crema: ouale se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie intr-un vas. Se incorporeaza laptele si faina, apoi se adauga untul taiat bucatele. Se pune vasul la foc si se mesteca in el cu un tel pana cand crema se ingroasa.
Se asaza un strat de biscuiti intr-o tava, se toarna jumatate din crema, se pune inca un strat de biscuiti, se adauga merele calite, inca un strat de biscuiti, cealalta jumatate de crema si din nou biscuiti.
Se topeste ciocolata, amestecand-o cu laptele pentru a se topi mai usor, apoi se intinde peste prajitura.
Se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se poate servi.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola