Desert briose trandafir

de oanapl in Prajituri, 10 Mai 2017 | 1837 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • umplutura:
  • 1 borcan gem de prune
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose trandafir:

Amesteci drojdia cu 1 lingura de zahar, putin lapte caldut si putina faina. Omogenizezi compozitia si o lasi la loc caldut, pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Pui maiaua in castron, adaugi apoi ouale, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin. Framanti pana se inglobeaza toate ingredientele si obtii un aluat elastic. Lasi la crescut, pana isi dubleaza volumul.

Rastorni aluatul pe masa unsa, presarata cu faina si il intinzi sub forma de dreptunghi, de cca 0.5 cm grosime. Intinzi gemul de prune pe toata suprafata foii de aluat si o rulezi cat mai strans.

 Tai felii de 2-3 cm grosime, cu un cutit bine ascutit. Asezi rulourile in tava de briose. Lasi putin la dospit, la loc caldut, apoi introduci tava in cuptor preincalzit, pentru cca jumatate de ora, la foc mediu. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose trandafir" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca cu ciuperci de post

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Cornulete cu untura si iaurt

ieri la 19:52

Paella cu fructe de mare și midii

ieri la 19:18

Smoothie din kaki, prune si iaurt de soia

ieri la 18:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lapte de ovaz
  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca cu ciuperci de post

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Cornulete cu untura si iaurt

ieri la 19:52

Paella cu fructe de mare și midii

ieri la 19:18

Smoothie din kaki, prune si iaurt de soia

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Figaro