Rulouri din aluat de gogosi

de lilik in Prajituri, 30 Noi 2010 | 14022 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 200 ml lapte
  • 370 gr faina
  • 40 gr unt
  • 45 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • coaja de lamaie si portocala
  • pt crema:
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 1 pliculet vanilie
  • 50 gr ciocolata
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri din aluat de gogosi:

Aluat:


punem laptele,zaharul,untul si coaja de lamaie si portocala intr-o olica pe foc pana se topesc untul si zaharul.


cernem faina intr-un vas mai mare si ii facem o gaura in mjloc,unde vom pune oul,drojdia si laptele calai.


framantam bine si lasam la crescut cca 1 ora.


cand aluatul e crescut luam din el si intindem o foaie pe masa de lucru presarata cu faina,apoi taiem fasii pe care le vom infasura pe betele pt rulouri.


mai lasam 10-15 min sa mai creasca dupa care le prajim in ulei incins.le scoatem pe hartie absorbanta dupa care le scoatem betele si le punem deoparte.


Crema:


punem galbenusurile cu zaharul intr-o oala mai micuta si amestecam pana devine o compozitie omogena,dupa care adaugam faina,amestecam apoi punem laptele rece si vanilia.


punem compozitia pe foc si lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa,amestecand continu sa nu se lipeasca(ajung 3-4 min).


cand e gata jumatate din crema o punem intr-un castronel la racit,iar in cealalta jumatate punem ciocolata rasa si amestecam pana se topeste.


cu cremele obtinute umplem rulourile,apoi le presaram cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri din aluat de gogosi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

madi_marin 1

12.01.2011, 12:43

suuper idee.....

lilik 1

13.01.2011, 14:54

multumesc fetele

elena1988 1

19.01.2011, 17:15

super marfa ideea, am sa le incerc si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos alb, din smântână și cașcaval

de RODIMUR 5

ieri la 21:58

Ficăței înăbușiți, cu ceapă și roșii

de RODIMUR 5

ieri la 20:52

Tort rustic de vară cu fructe de pădure

de Ancutsa 5

ieri la 17:05

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu mere