Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Aluat:
punem laptele,zaharul,untul si coaja de lamaie si portocala intr-o olica pe foc pana se topesc untul si zaharul.
cernem faina intr-un vas mai mare si ii facem o gaura in mjloc,unde vom pune oul,drojdia si laptele calai.
framantam bine si lasam la crescut cca 1 ora.
cand aluatul e crescut luam din el si intindem o foaie pe masa de lucru presarata cu faina,apoi taiem fasii pe care le vom infasura pe betele pt rulouri.
mai lasam 10-15 min sa mai creasca dupa care le prajim in ulei incins.le scoatem pe hartie absorbanta dupa care le scoatem betele si le punem deoparte.
Crema:
punem galbenusurile cu zaharul intr-o oala mai micuta si amestecam pana devine o compozitie omogena,dupa care adaugam faina,amestecam apoi punem laptele rece si vanilia.
punem compozitia pe foc si lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa,amestecand continu sa nu se lipeasca(ajung 3-4 min).
cand e gata jumatate din crema o punem intr-un castronel la racit,iar in cealalta jumatate punem ciocolata rasa si amestecam pana se topeste.
cu cremele obtinute umplem rulourile,apoi le presaram cu zahar pudra.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola