Desert budinca de cozonac

de Bucataras in Dulciuri, 30 Dec 2019 | 5008 vizualizari

 

Azi vin cu o sugestie pentru un desert rapid si surprinzator de bun, o budinca de cozonac. Intotdeauna mai ramane dupa Sarbatori un cozonac, sau macar cateva felii cu care chiar nu te mai poti lupta, dar e si pacat sa il arunci. Asa ca, solutia salvatoare e budinca de cozonac. 

 

INGREDIENTE

  • 300 g cozonac
  • 50 g unt
  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 1 lingura de smantana
  • stafide
  • rahat
  • nuci
  • merisoare
  • esenta de rom
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca de cozonac:

Taie cozonacul in cuburi. 

Topeste 50 g unt, unge vasul in care faci budinca, pune si bucatile de cozonac in vas si toarna restul de unt peste cozonac. 

Adauga bucati de rahat, stafide, merisoare si nuci. 

Amesteca ouale cu laptele si smantana si toarna peste compozitie, incorporand bine. 

Pune vasul la cuptor pentru 40-45 minute, pana se rumeneste usor budinca. 

Lasa la racit budinca si pudreaza inainte de a o servi. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca de cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

03.01.2020, 20:41

Este o idee foarte buna, pentru ca sa nu aruncam cozonacul!

dantes 1

04.01.2020, 10:29

Buna!

Panacris 1

24.04.2020, 08:46

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu pere si crema de vanilie