Desert budinca de cozonac

de Bucataras in Dulciuri, 30 Dec 2019 | 5145 vizualizari

 

Azi vin cu o sugestie pentru un desert rapid si surprinzator de bun, o budinca de cozonac. Intotdeauna mai ramane dupa Sarbatori un cozonac, sau macar cateva felii cu care chiar nu te mai poti lupta, dar e si pacat sa il arunci. Asa ca, solutia salvatoare e budinca de cozonac. 

 

INGREDIENTE

  • 300 g cozonac
  • 50 g unt
  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 1 lingura de smantana
  • stafide
  • rahat
  • nuci
  • merisoare
  • esenta de rom
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca de cozonac:

Taie cozonacul in cuburi. 

Topeste 50 g unt, unge vasul in care faci budinca, pune si bucatile de cozonac in vas si toarna restul de unt peste cozonac. 

Adauga bucati de rahat, stafide, merisoare si nuci. 

Amesteca ouale cu laptele si smantana si toarna peste compozitie, incorporand bine. 

Pune vasul la cuptor pentru 40-45 minute, pana se rumeneste usor budinca. 

Lasa la racit budinca si pudreaza inainte de a o servi. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca de cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

03.01.2020, 20:41

Este o idee foarte buna, pentru ca sa nu aruncam cozonacul!

dantes 1

04.01.2020, 10:29

Buna!

Panacris 1

24.04.2020, 08:46

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Panettone